Her skal flere av aktivitetene under Sea Skrova finne sted. Foto: Emil Nord

En festival om mer enn bare moro

Skrevet av Øistein Falch
05.08.2018 11:00 - OPPDATERT 08.08.2018 17:03

Med havet som den absolutte røde tråden, er Sea Skrova-festivalen klar for sin debut.

– Vi begynte i 2017 med planleggingsfasen. Da var det å finne samarbeidspartnere vi ville ha inn i prosjektet. Jeg er billedkunstner og har drevet mye prosjekter i Finnmark, og Ivar(Killi red.anm) er fisker, vi har forskjellige bakgrunner, men vi er likevel veldig kompatible. Det er en bra kombinasjon, sier ansvarlig for festivalen Emma Gunnarsson

VARIERT PROGRAM
Havet er en rød tråd på alle aktivitetene. De arrangerer aktiviteter som Kitekurs, Kite camp for erfarne kitere, kayakturer, fisketurer, seiling, Barnas dag, kunst og workshops. Havsportaktivitetene varieres med mer tradisjonelle festivalaktiviteter på kvelden som poeslislam, foredrag og musikk. 

– Vi ønsker å vise hvordan man kan bruke naturen på et annet vis. Det er jo inn med tang og tare, for eksempel. Det er en vinkling man kan ha. Det er gøy og lærerikt.

Det er også satt opp til debatt, eller "bryggeprat", som det heter i programmet ved kvelden. Der skal forsøpling av mikroplast i sjøen og andre temaer om havet diskuteres med flere deltakere fra fiskerinæringen tilstede. 

VÆRAVHENGIG FESTIVAL
Med mange aktiviteter knyttet til vannet, er godt vær en faktor arrangørene er avhengig av. Skulle det bygge opp til uvær, har ikke Gunnarsson planer om å avlyse. 

– Dette er ganske væravhengig, så vi håper selvfølgelig på godt vær, men om det skulle bli dårlig vær kjører vi på. Vi har våtdrakter, så det går greit, Om så får vi ta det på sparket, betrygger Gunnarsson. 

Uavhengig av været ser likevel Gunnarsson fram til å avholde tidenes første Sea Skrova-festival, og lover at det kommer en ny en til neste år. 

– Jeg tror det blir veldig gøy. Det blir veldig intensiv jobbing med å få alt på plass.
– Vi kommer til å ha det til neste år igjen, det kan jeg garantere. Jeg tror det bare er bra at man har mye å gjøre. Både Ivar og jeg er vant til å ha mange prosjekt på gang, sier Gunnarsson. 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.