"Flukten over grensen" er en av to filmer som har premiere i Svolvær fredag.

En flukt på liv og død

Skrevet av Morten Moe
13.02.2020 19:00 - OPPDATERT 14.02.2020 09:02

UKENS KINOFILMER: Flukten over grensen PREMIERE

Det er desember 1942, og fire barn er på flukt. Sarah og Daniel er jøder og skal sendes ut av landet. De har gjemt seg i kjelleren til Otto og Gerdas familie, men nå er de oppdaget og foreldrene arrestert. Otto og Gerda bestemmer seg for å hjelpe sine nye venner. Gjennom snøtunge skoger flykter de fire barna fra tyske soldater. Målet er å komme seg til Sverige. Det blir en flukt på liv og død. Heldigvis møter de gode hjelpere underveis. Men hvem kan de egentlig stole på? Vi har fortalt historiene igjen og igjen, på film, bøker i aviser, men alltid for voksne. Endelig kommer en film fra krigen for hele familien. Flukten over grensen er en spenningsfilm om tillit og vennskap, om frykt og om stort mot hos små mennesker. Suksessforfatter Maja Lunde har selv skrevet manus til Flukten over grensen. Filmen er basert på hennes prisvinnende bok fra 2012 og er spennende, rørende og tankevekkende historie basert på historiske hendelser.

Skuespillere: Anna Sofie Skarholt, Bo Lindquist-Ellingsen, Samson Steine, Bianca Ghilardi-Hellsten, Henrik Siger Woldene,Kari Simonsen,
Aldersgrense: 9
Regissør: Johanne Helgeland
Produksjonsår: 2020
Premiere: 14.02.2020
Manus: Maja Lunde
Lengde: 96
Land: Norge
Sjanger: Familiefilm, Spenning
Språk: Norsk

Sonic the Hedgehog (2D, Original tale, Norsk tekst) PREMIERE

Endelig er kinofilmen om en av verdens mest populære spillfigurer her! Det utenomjordiske, blå pinnsvinet, Sonic, kan løpe i supersonisk hastighet. Det kommer godt med når helgale Dr. Robotnik (Jim Carrey) planlegger verdensherredømme med sine sinnssyke oppfinnelser.

Skuespillere: Jim Carrey, James Marsden, Neal McDonough
Aldersgrense: 6 år
Regissør: Jeff Fowler
Produksjonsår: 2019
Premiere: 14.02.2020
Manus: Patrick Casey, Josh Miller
Lengde: 1t 38min
Land: USA
Sjanger: Animasjon / Action
Språk: Original
Undertekst: Norsk

Parasitt PREMIERE i Svolvær

Filmen er også kinoens Filmsalong mandag 17. februar. Som første ikke-engelskspråklige film noensinne har Bong Joon-ho vunnet Oscar for beste film Parasitt – og beste regi, manus og internasjonale film!
Filmen vant også den gjeve Gullpalmen i Cannes.

I PARASITT møter vi en familie på fire som bor i en nedslitt kjellerleilighet i byen. Utsikten er en glipe på gateplan mot et smug der bedrukne karer har for vane å late vannet. Med varierende hell tyvlåner de internett fra etasjen over, og for å få mat på bordet pakker de pizzaesker for en restaurantkjede i nærheten. På tross av samholdet og kjærligheten til hverandre, er det ikke stort til liv. Etter et besøk fra en venn av familiens sønn, åpenbarer det seg med ett en gyllen mulighet, en vei ut av elendigheten. Familien griper sjansen med begge hender. Etter regissørens eget ønske, skal ikke mer av handlingen røpes her. Dette er en opplevelse som nytes best uten å vite for mye på forhånd.

PARASITT er en sjangerlek av de sjeldne. Sømløst slynges man mellom varm humor, iskald thriller, familiedrama og samfunnssatire. Samtidig styrer den unna alle konvensjoner og klisjeer, slik at filmen umulig kan settes i bås. Gjør deg klar til en filmopplevelse uten sidestykke!

Regissør Bong Joon-ho har blant annet laget monsterfilmen THE HOST, sci-fi-thrilleren SNOWPIERCER og Netflixfilmen OKJA.

Skuespillere: Song Kang-ho, Lee Sun-Hyun, Jo Yeo-jeong, Choi Woo-sik
Aldersgrense: 15
Regissør: Bong Joon-ho
Produksjonsår: 2019
Premiere: 31.01.2020
Manus: Kim Dae-hwan, Bong Joon-ho
Lengde: 2t 12min
Land: Sør-Korea
Sjanger: Drama, Thriller
Språk: Koreansk

 

Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of one Harley Quinn)

Har du noen gang hørt historien om politidamen, sangfuglen, gærningen og mafiaprinsessen? Etter å ha splittet seg med Jokeren, slår Harley Quinn seg sammen til superheltene Black Canary, Huntress og Renee Montoya for å redde en ung jente fra en ond krimherre.

Skuespillere: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett-Bell, Ewan McGregor
Aldersgrense: 15 år
Regissør: Cathy Yan
Produksjonsår: 2019
Premiere: 07.02.2020
Manus: Christina Hodson
Lengde: 1t 48min
Land: USA
Sjanger: Action, Krim, Eventyr
Språk: Engelsk