En skarp stemmes reise

Skrevet av Mari Rokkan
03.11.2018 12:00 - OPPDATERT 04.11.2018 12:00

Skuespiller, sanger, forfatter og dramatiker Sven Henriksen er bunnløs ærlig når han lørdag byr på forestillingen «Men hold kjeft da, Henriksen!».

I mai 2018 kom boken «Men hold kjeft da, Henriksen» ut. En måned senere hadde forestillingen med samme tittel premiere ved Nordland Teater, en premiere som fikk kritikerne til å hente fram de helt store superlativene.

Hedda Hiller i rana.no skrev blant annet følgende:
”Nå er du der, Henriksen. Dette er en modig, nedstrippet og dypt rørende versjon av Sven Henriksen. Bunnløst ærlig, og helt uten spjåk og staffasje. Bare Sven, en stol, et bord, en megafon og hans partner in crime, Sissel Brean, bak pianoet. Du skal ha pondus for å bære en hel forestilling i dette formatet, og det har Henriksen. Allerede fra første setning har han publikum i sin hule hånd. De gisper, de ler, de klapper – og de tørker tårene. Formidlingsevnen til Henriksen er misunnelsesverdig.” 

Sven Henriksen er kjent som både skuespiller, sanger, dramatiker og samfunnsdebattant. Han har tidligere oversatt og spilt inn sanger av Tom Waits, og tolket Leonard Cohen.

Lørdag 3. november gjester Henriksen Lofoten kulturhus med den kritikerroste forestillingen. I løpet av en drøy time tar skuespilleren publikum jennom en vond barndom som sønn av en av lederne i Jehovas Vitner, han reise i norsk teater, rus og voksenliv, men også den skarpe og tydelige stemmen han har markert seg som i den offentlige samtalen de siste tiårene. Tekstene veves sammen av syv jazzlåter.
 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.