En våt drøm i Våganavisa

Skrevet av Redaksjonen
06.05.2019 22:00 - OPPDATERT 07.05.2019 12:51

LESERINNLEGG: Fra  tid til annen kan en i aviser, og ellers i media, se at begrepet «våt drøm» dukker opp og brukes i upassende sammenhenger. Vi har kunnet se at det er brukt på en måte som viser at den som bruker begrepet, ikke har kjennskap til betydningen av det. Ingen stor misære, om noen går i den fella. Ingen er ufeilbare, vi har alle huller i  harddisken. Det viser seg at det er minst like mange mannlige som kvinnelige av oss som feiler her. En skulle  egentlig tro at den mannlige  delen skulle være i mindretall, men slik ser det ikke ut til å være.

Imidlertid synes det fordelaktig å minne om betydningen av dette begrepet, for å unngå feilaktige gjentagelser senere hen. Vi har kunnet se at begrepet ofte er brukt i forbindelse med det våte element, egentlig nærliggende. I et eksempel kunne en i en lokalavis på Østlandet lese om at det var en våt drøm om å få anskaffet en mindre flytedokk, som også kunne brukes som badebasseng. Flere eksempler kunne nevnes, og det vil helt sikkert dukke opp flere, som en observant vil kunne oppleve å se i media. I nærværende avis av 10.04.19 kunne vi se at avisen refererte en mannlig  politiker som er involvert i saken, om at  det var en våt drøm å få nytt svømmebasseng i Svolvær. Bassengdrømmen var blitt en våt drøm .

Det skjer mye med gutters kropp i pubertetsalderen. Overgangen fra gutten til mann gjør seg som kjent mange utslag. Hormonene presser på og flere endringer kommer etter hvert. Stemmeskifte, begynnende skjegg og hår hvor det tidligere manglet. Det er sikkert mye mer som skjer med gutten, men dette er det vi alle kjenner til. Så er det noe, som det viser seg, at ikke alle er så godt kjent med. At den mannlige delen mangler denne kunnskapen kan en bare til en viss grad skjønne, fordi det ikke er alle av mannkjønnet som i pubertetsalderen opplever dette, som har gitt navnet til det her omtalte begrepet - «Våt drøm». Det er nemlig kjent at noen  gutter i pubertetsalderen, i tillegg til de ellers store endringer som de opplever, i forbindelse med den naturlige fremmadstormingen mot den voksne mannen - får orgasme og sædutløsning i søvne.

Eilif Elvegaard

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.