Inviterer mellomtrinnet på barneskolen til miljøaksjon for å skape miljøengasjement og bedre klassemiljø. Foto: Aksjon Gjenvinning

Er du elev på 5-7.trinn? Bli med Dag Otto Lauritzen på Aksjon Gjenvinning!

1. - 26. november har du mulighet til å bli med klassen din på Aksjon Gjenvinning, en spennende og lærerik konkurranse om resirkulering.

I høst inviterer Dag Otto Lauritzen alle 5.-7.-klassinger til å delta på resirkuleringsklassen. Målet er å vekke miljøengasjement blant elevene, og spre kunnskap. Konkurransen har gratis deltakelse, og klassen din kan vinne mange kule klassepremier som skaper et bedre klassemiljø. 

Illustrasjonsfoto. Foto: Gorn Kallestad

GJENVINNE ALUMINIUM 
Aksjon Gjenvinning går ut på å gjenvinne brukt emballasje som er laget av aluminium. Å gjenbruke aluminium krever 5 % av energien som trengs for å produsere nye aluminiumprodukter. Ved å resirkulere aluminium kan man spare 95 % utslipp. 

Konkurransen varer fra 1. - 26. november, og reglene dere skal følge er enkle. Alt man trenger å gjøre er å melde på klassen, resirkulere emballasje av aluminium og registrere tallene deres på nettsiden. Klassen som resirkulerer mest vinner en klassetur til en verdi av 15 000 kroner. Klassen kan også sende inn gjenbruksideer. Klassen som har den beste idéen vinner også en klassetur til 15 000 kroner. Etter endt aksjonsperiode blir totalt seks vinnere trukket ut. 

I TRÅD MED FAGFORNYELSEN 
Er du lærer på 5., 6., eller 7. trinn finner du undervisningsopplegg som oppfyller kompetansemål innenfor både naturfag, matte og kunst og håndverk. I tillegg er aksjonen, materialgjenvinning og gjenbruk, i tråd med fagfornyelsen og temaet bærekraftig utvikling. 

Du kan melde klassen din på konkurransen og les mer om den på nettsiden: www.aksjongjenvinning.no 

 

 

Les mer om:

Skole