Et annerledes seminar

Skrevet av Pressemelding
03.11.2019 09:00 - OPPDATERT 05.11.2019 12:36

"Hvem er demokrati?" er årets tema i Internasjonalt Seminar Lofoten.

– I løpet av tre seminarer har vi gjort et forsøk på å gå dypere inn i å konkretisere verdier ved  folkestyret. Noe av innholdet har handlet om, friheten den enkelte har til å leve sitt liv i pakt med egne verdier, betydningen av delaktighet i lokalsamfunnet og nødvendigheten av opplevd tilhørighet, heter det i en pressemelding fra Internasjonalt Seminar Lofoten (ISL).

Åpne samfunn som er opptatt av å drive opplysning til det brede lag av befolkningen, og verdier som toleranse og tillitt gir ”kreditt” i utviklingen av mer motstandsdyktige demokratier.

– Et ikke ubetydelig privilegium i demokratiet vårt er ytringsfriheten. Neste mandag viser ISL en relativt ukjent ytringsform i teatersammenheng. Strukturen på våre seminarer er  vanligvis, foredragsholderen slipper til først for deretter å slippe publikum løs med spørsmål, kommentarer og diskusjon.
Denne kvelden er  publikum i dialog med ensemblet fra første stund. Publikum blir medskaper til forestillingen. Har du lyst å få med deg  akkurat denne oppsetningen må du delta nå for den blir aldri vist igjen - her er ingen manus. Playbackgruppa Teater Mosaikk er et improvisasjonsteater som holder til i Oslo og Trondheim.

Årets siste seminar er i Lofoten Kulturhus mandag 11.november kl.19.00. Fri éntre.

ngrid Engen og Elisabeth Lotind i Internasjonalt Seminar Lofoten inviterer til et annerledes seminar.