Et beinhardt parkeringsregime

Skrevet av Redaksjonen
02.10.2019 08:00 - OPPDATERT 02.10.2019 17:02

I Vågan har vi nå fått en etat som skal ta seg av kontrollen av parkeringen i kommunen. På tide vil mange si. For det er ikke tvil om at det i årevis har vært ville tilstander, spesielt i sentrum av Svolvær, der bilistene virkelig har tatt seg til rette. Det har vært parkert på fortau, i kryss, over fotgjengeroverganger og helt tilfeldig der det har vært plass.

På dette området har det nye parkeringsregimet gjort sin nytte. Utenfor sommersesongen er det nå knapt en bil å se langs gatene i sentrum. Men, samtidig som man har begynt å kontrollere hvordan folk parkerer, har etaten også fjernet en haug med parkeringsplasser. Oo som leserbrevet på siden her forteller, det kan til tider være vanskelig å finne alternative plasser å parkere, selv om man skulle være villig til å betale for denne tjenesten.

I så måte har sannsynligvis utviklingen på dette området gått for fort. I iveren etter å lage et kontrollert sentrum når det gjelder parkering, har man over hodet ikke tatt hensyn til de som bor der. De som har rådt til å bo i de nye leilighetene langs kaipromenaden parkerer trygt i sine parkeringshus i bunnen av byggene. De som bor langs for eksempel Vestfjordgata i leiligheter uten parkeringsplass har ikke den muligheten.

Dette er noe parkeringsetaten burde utredet før man plasserte parkering forbudt- og timesparkeringsskilt i hele gater. Hva er behovet for parkeringsplasser, for de som bor i gata?

Vi får også stadige rapporter om parkeringsbøter som oppleves som harde og noen direkte feil. Fortolkninger av loven, som i mange tilfeller folk ikke kan være klar over - før de har fått den gule lappen på ruta.

Visste du for eksempel at man ikke har lov til å parkere nærmere et kryss enn fem meter? Og at avstanden regnes fra det punkt hvor fortauskant, kantlinje eller vegkant begynner å runde?

Hadde du ikke lest det her, hadde du neppe fått vite det før det lå en gul lapp under vindusviskeren din med en bot på 900 kroner. Det er virkelig dyrekjøpt lærdom.

Vi foreslår at kommunen sender ut en informasjonsbrosjyre med de viktigste reglene for parkering, slik at Vågans innbyggere kan slippe å gjøre slike dyrekjøpte erfaringer.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.