Bien Maja og det gylne egget på kino denne uken.

Eventyrlig reise

Skrevet av Morten Moe
25.02.2021 18:00 - OPPDATERT 26.02.2021 07:01

UKENS KINOFILMER: Fredag:
Bien Maja og det gylne egget

Originaltittel: Maya the Bee 3: The Golden Orb
Premiere: 2021-02-12
Varighet: 1t 28min
Sjanger: Animasjon, Familiefilm, Barnefilm, Eventyr, Komedie
Aldersgrense: Alle
Originalspråk: Norsk
Regissør: Noel Cleary, Alexs Stadermann

Maja og Willy kjeder seg når de flyr ut av dvale, men snart havner de i et topphemmelig oppdrag. De vil ta vare på et gyllent egg og sammen med sine gamle venner, de forvirrede maurene Hasse og Lasse, vil de bringe egget til sitt nye hjem på toppen av det mystiske Bonsai-fjellet. Men når egget klekkes, står Maja og Willy ansikt til ansikt med sitt største ansvar hittil, en liten søt prinsesse! Nå begynner en eventyrlig reise med mange overraskelser og hindringer underveis. Willy oppdager nye sider av seg selv og Maja lærer at tillit er noe du må tjene.

Fredag:
Wonder Woman 1984

Originaltittel: Wonder Woman 1984
Premiere: 2021-02-12
Varighet: 2t 31min
Sjanger: Action, Fantasy
Aldersgrense: 12 år
Originalspråk: Original
Regissør: Patty Jenkins

Diana har trukket seg tilbake for å leve et normalt liv med begrenset bruk av superkreftene sine, men da hun blir tilbudt midler for å bli gjenforent med sin sanne kjærlighet åpner det seg også en dør for ødeleggelse av verden.

Søndag:
Lassie Kommer HjemOriginaltittel: Lassie - Eine abenteuerliche Reise
Premiere: 2021-01-29
Varighet: 1t 36min
Sjanger: Eventyr, Familiefilm, Spenning, Barnefilm
Aldersgrense: 6 år
Originalspråk: Norsk
Regissør: Hanno Olderdissen

[annonse]
Collien Lassie og 12 år gamle Fredrik er uadskillelige. Etter at Fredriks far mister jobben, må de flytte til en liten leilighet hvor de ikke kan ha hund. Fredrik er nødt til å levere fra seg Lassie til Greve von Springer, som lover å passe på Lassie. Men en av grevens ansatte er slem med Lassie, så hunden rømmer for å finne sin rette eier...

Søndag:
Kunstneren og tyven

Originaltittel: Kunstneren og tyven
Premiere: 2020-09-18
Varighet: 1t 42min
Sjanger: Dokumentar
Aldersgrense: 9
Originalspråk: Norsk, Engelsk
Regissør: Benjamin Ree

Kunstneren møter tyven som stjal kunsten hennes - og ender opp med å male ham. Dette blir starten på et helt uvanlig vennskap.
Noen historier er så utrolige at dokumentarfilm er best for å yte dem full rettferdighet. En slik historie er den om kunstneren og tyven. Når to verdifulle malerier av kunstneren Barbora Kysilkova blir stjålet fra et galleri på Frogner i Oslo, finner politiet tyven etter noen få dager, men kunstverkene blir derimot ikke funnet. Barbora oppsøker rettssaken i håp om å finne ledetråder, men i stedet ender hun opp med å spørre tyven om hun kan male ham. Dette blir starten på et helt uvanlig vennskap. Over tre år følger kinodokumentaren den utrolige historien om kunstneren som leter etter sine stjålne malerier, samtidig som hun gjør kunsttyven om til kunst. Filmen har vunnet mange internasjonale priser, og kritikerne har gitt filmen terningkast 6. En film vi anbefaler at du bør få med deg.

Tirsdag:
The MarksmanTittel: The Marksman
Premiere: 2021-02-12
Varighet: 1t 47min
Sjanger: Action, Thriller
Aldersgrense: 12 år
Regissør: Robert Lorenz

En rancher ved Arizona-grensen blir en uventet forsvarer til en ung meksikansk gutt som desperat flykter fra kartellmorderne som har forfulgt ham til USA.

Onsdag:
Sound of MetalOriginaltittel: Sound of Metal
Premiere: 2021-02-05
Varighet: 2t 0min
Sjanger: Drama
Aldersgrense: 9 år
Originalspråk: Engelsk
Regissør: Darius Marder

SOUND OF METAL er en av årets mest kritikerroste filmer, og en av de fremste kandidatene for flere sentrale Oscar-kategorier. Den er laget med døve skuespillere i flere sentrale roller og har blitt hyllet for sitt nyanserte og realistiske portrett av hva det vil si å være døv.
Ruben og Lou er et ungt par som har skapt seg et liv de elsker - de er omreisende punkmusikere som bor i en campingbil som er musikkstudio og hjem i ett, men livet deres blir snudd på hodet når Ruben plutselig mister hørselen. Lou gjør alt hun kan for å hjelpe, og finner et sted hvor Ruben kan få den hjelpen han trenger - en institusjon isolert fra resten av verden. I denne verdenen av stillhet må Ruben være mer ærlig med seg selv enn noensinne, men hans livs kjærlighet og lyden av hans gamle liv runger konstant i tankene og trekker ham i flere retninger. En unik, vakker og dypt rørende film om hva et forhold og et menneske må gjennomgå når alt man har og kjenner blir visket ut, og man må starte helt på nytt.