Barna stortrivdes på broderingsposten. Foto: Johan Åsnes

Familiekos i kulturhuset

Skrevet av Johan Åsnes
07.09.2019 21:00 - OPPDATERT 08.09.2019 12:02

Det var fullt kjør med barn og voksne, som deltok på ulike aktiviteter. Brodering, familiequiz og omvisning i Kulturhuset var noe av det kulturhussjefen kunne friste med.

– I alle fall hvert fjerde kulturhus feirer kulturhusdagen for første gang i år. Formålet er å få fokus på hva et kulturhus er og hvilke rolle det har i lokalsamfunnet. Jeg ønsker at barna i framtida skal ha mulighet til å stå på scenen, eller får lyst til å gå på forestillinger her. De er tross alt våre framtidige billettkjøpere, sier Eva-Mette Lundahl, kulturhussjef i Lofoten Kulturhus. 
Fiskespillet frista mer enn brodering for de yngste barna.  Foto: Johan Åsnes

Dagens arrangement var en av flere familielørdager, som Lundahl og Lofoten kulturhus arrangerer i løpet av et år. Derfor kunne hun sitte med lave skuldre mens arrangementet pågikk. 

Arian Solem Aagaard-Nilsen gir en high-five til maskoten Teddy.   Foto: Johan Åsnes

Brodering for barn

– Dette er det kuleste jeg har gjort i dag, sier Helmine Aagard-Nilsen (9), dypt konsentrert. 

– Vi tegner først det vi ønsker å brodere på et ark, så syr vi oppå det vi har tegna. I dag syr jeg navnet mitt.  

Både Helmine og søstera Elida Aagaard-Nilsen (6) nikker samstemt da de blir spurt om besøket frister til gjentagelse. De var to av flere engasjerte barn som satt rundt broderingsbordet. Lundahl og kulturhuset har med dermed all grunn til å være fornøyd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.