ENGASJERER SEG: Eivind Holst, Kristine Sandmæl, Julie Brattli Steinvik, Roger Olsen og Siri Esperø gleder seg til å gå årets viktigste søndagstur - og oppfordrer alle til å melde seg som bøssebærer. Foto: Mari Rokkan

– Faren min går alltid bøssebærer for tv-aksjonen sammen med et barnebarn. Det synes jeg er en flott tradisjon!

Skrevet av Mari Rokkan
09.10.2018 11:43 - OPPDATERT 09.10.2018 20:02

Prost Kristine Sandmæl og ordfører Eivind Holst er blant flere som engasjerer seg på vegne av tv-aksjonen. De oppfordrer nå store og små til å melde seg som bøssebærere.

– Det er jo som alltid årets viktigste søndagstur, sier ordfører Holst, som også i år vil bruke to timer av søndagen til å samle inn penger til årets tv-aksjon 21. oktober. 

I år går aksjonen til inntekt for Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. 

– Norge er et samfunn der forskjellene øker. Forskjeller som ikke først og fremst handler om etnisitet eller religion, hvor du kommer fra eller hvem du er. Men om du er innenfor eller utenfor. Og det er mange måter å være utenfor på. Fra å mangle en seng å sove i, til å være utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette  rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen, skriver Kirkens Bymisjon.

– Med tv-aksjonen 2018 kan Kirkens Bymisjon skape møter som endrer liv. Ved å åpne dører og legge til rette for at flere møtes, skal vi vise hvorfor årets TV-aksjon er viktigere enn aldri før. Vi skal tilby mennesker som opplever å stå utenfor, et nytt fellesskap,  en seng eller en samtale og slik bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer.


140 I SVING
Søndag 21. oktober skal altså 100.000 frivillige bøssebærere besøke landets 2,3 millioner husstander. Dette gjør TV-aksjonen til landets største dugnad. Og her i Vågan er det god tradisjon for at mange melder seg som bøssebærere.

– Jeg har selv meldt meg inn via blimed.no, og jeg vil herved oppfordre mange om å melde seg til dugnad. Det er også viktig at folk gir. Kirkens Bymisjon hjelper de som har det hardere enn andre i samfunnet vårt, og dette arbeidet er verdt å støtte, sier ordfører Holst, og opplyser videre at Vågan kommune har gitt 20 000 kroner til årets aksjon.

Det er Vågan frivilligsentral som organiserer den lokale aksjonen, og i år har man fått med seg Vågan menighet og menighetsråd på laget.

– De siste årene har det vært omlag 140 frivillige i sving, og vi trenger minst 120 bøssebærere for å dekke hele kommunen - og for at det skal bli sosialt og hyggelig for de som skal gå, sier leder av sentralen, Roger Olsen. 


VIL SLÅ FJORÅRET
Det offisielle tidspunktet for bøssebæringen er mellom klokken 16 - 18, men her i Vågan planlegger man en tidligere avgang. 

– Hvis vi skal rekke å få inn bøssene fra distriktene, så har vi et behov for å starte litt tidligere. Vi blir derfor å gå fra klokken 13-14 flere steder, sier Olsen.

Alt som gis før klokken 18 på aksjonsdagen, registreres på den enkelte kommune. Alt etter dette klokkeslettet havner i fellespotten.

– Vi håper selvsagt vi slår fjoråret, smiler Holst, til støttende nikk fra prost Kristine Sandmæl.

– Som alle tv-aksjoner, går årets til noen som gjøre noe godt for andre mennesker. Og Kirkens Bymisjon gjør en flott innsats for en gruppe mennesker som virkelig trenger det. Jeg håper derfor mange gir, sier hun.

– Og så håper jeg at folk nå melder seg som bøssebærere. Faren min går alltid som bøssebærer for tv-aksjonen sammen med et barnebarn. Det synes jeg er en flott tradisjon som jeg anbefaler til alle besteforeldre, avslutter hun. 

 

Ønsker du å melde deg som bøssebærer? Det kan gjøres her.

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.