Stian Jakobsen og Line Handå. Foto: Morten Moe

Feier all tvil til side: – Det blir skrei-VM

Skrevet av Morten Moe
19.10.2019 14:00 - OPPDATERT 09.01.2020 13:27

Koordinator Stian Jakobsen og markedsansvarlig Line Handå er på offensiven i forhold til arrangementet.

– Det vi ikke vet ennå, er nøyaktig hvor VM skal komme i land. Men vi jobber med flere alternativer, og regner med å komme i mål ganske snart med det spørsmålet, sier Jakobsen. Han er inne i sin niende sesong med VM-jobbing, men det er første gang han skal koordinere arrangementet.

FERSKING
Markedskoordinator og informasjonsansvarlig Line Handå er imidlertid inne i sitt første år med VM i skreifiske. 31-åringen er født i Narvik, oppvokst i Harstad og har sine aner fra Helgeland. Hun har utdannet produktdesigner, har en bachelor innenfor design, og studerer i disse dager markedsføring og ledelse i Bodø. Og det gjør hun samtidig som hun jobber for Lava med design på kampsportutstyr og har fulltids jobb hos Kvik.

PROFFERE
– Travle dager, men jeg ser virkelig fram til å jobbe sammen med Stian. Han bruker meg når det kommer til markedsføring og sponsorer. Det er viktig at vi ikke slipper til aktører som ikke bruker VM slik vi vil, samtidig som vi ikke skal utelate noen av de som vi ønsker å ha på laget. Både jeg og Stian er kjempeglade for alt det som næringslivet gjør i forbindelse med VM. Det være seg tilbud under VM, sponsorer på besøk og arrangementer. Disse aktivitetene er i mange tilfeller like mye sponsing av VM som de som har kontroll på havet, sier Handå, som er opptatt av at de nå skal jobbe fremtidsrettet, slik at VM skal bli enda mer profesjonalisert.

MORSOMT
– Men jeg må si det er morsomt å jobbe samman med Stian. Han har truffet bakken løpende etter å ha sittet i ni år og samlet på idéer. Nå har vi en del ting på gang som vi vil slippe etter hvert. Så langt er det cruise og andre regler, men det kommer mer etter hvert. Det vi kan si er at vi er i kontakt med større sponsorer både lokalt og nasjonalt, og disse kan komme til å bety noe for driften videre.

BEDRE PREMIER
– Vi har også bestemt oss for å se på premieringen. Det betyr annerledes premier, for når vi ser på hvordan det premieres i andre fiskekonkurranser føler vi vel ikke at premiene i VM når opp. Folk betaler så mye for å komme hit fra alle verdenshjørner, og da må vi prøve å dreie også den biten i en mer proff retning, sier Handå.

ENORM PÅMELDING
En ting de allerede har gjort, er å forandre reglene for team-fiske. Nå er det ingen begrensninger i størrelsen på lagene. Og det har blitt godt mottatt.
– Det virker som om dette er noe de største deltagerbedriftene virkelig har ventet på. Og responsen forrige torsdag, da vi åpnet opp for påmeldingen, var bare helt enorm. I løpet av tre dager solgte vi et sted mellom 250 og 300 billetter. Det er vel den mengden som har vært solgt etter en måned tidligere. Det virker som om folk bare har sittet og ventet på åpningen og det tar vi som et positivt tegn, avslutter markedskoordinatoren.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.