STOR JOBB: Vågan kommunes feiebil klargjøres i disse dager for innsats. Etter påske vil bilen være i aksjon nesten døgnet rundt, for å rengjøre gatene til 17. mai. Foto: Eivind Biering-Strand

Feier våren inn

Skrevet av Eivind Biering Strand
16.04.2019 12:05 - OPPDATERT 16.04.2019 21:02

Feiemaskinen er allerede ute og tester sugevnen, men etter påske starter Vågan kommune for alvor jobben med å rengjøre byen til 17. mai

Etter et krevende vinterhalvår har det samlet seg mye støv, strøsand og grusrester på veier og gangfelt i hele kommunen.
De siste dagene har kommunens nye feiemaskin vært ute noen steder i Svolvær sentrum, men etter påske vil Vågan kommune for alvor starte rengjøringen fram mot 17. mai.

– Det har vært utført service på maskinen den siste tida, og den har nå blitt tatt ut på veien for testing. Etter påske blir den å kjøre nesten døgnet rundt for å gjøre veiene klare og fine til 17. mai, opplyser Stein Gunnar Nilsen på teknisk drift i Vågan kommune.
Feiemaskinen skal rengjøre hele kommunen, det inkluderer også en fergetur over til Skrova.
– Den starter i Svolvær sentrum og vil jobbe seg utover, sier Nilsen.

 Det var i 2017 at Vågan kommune investerte i den nye feiemaskinen, som kostet nesten to millioner kroner. Med slikt utstyr ligger alt til rette for pene gater fram til nasjonaldagen. I tillegg til det estetiske aspektet, er det rent trafikksikkerhetsmessig viktig å fjerne strøsanden fra vinteren, som blant annet kan skape glatte forhold for syklister på asfalten.

– Det er en god maskin med god sugekraft. På full effekt er den så kraftig at den suger brosteiner rett opp av veien og letter på kumlokkene. Den er samtidig relativt stillegående og byr på god komfort for operatøren på innsiden. Her kan man høre på radio, mens man tidligere måtte bruke øreklokker.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.