Arkivfoto. Foto: Morten Moe

Finn fram lederhosen eller tyrolerkjolen

Skrevet av Trine Sivertsen
15.10.2019 14:00 - OPPDATERT 16.10.2019 12:59

For fjerde gang arrangerer Kabelvåg Musikkforening Oktoberfest, etter et vellykket arrangement i 2017. Også i år arrangerer vi festen i Kong Øysteins Hall.

Musikkforeningen lover i invitasjonen sin at det blir ompamusikk hele kvelden, det blir langbord, det blir øl og matservering og en heidundrende stemning.

− Finn fram lederhosen eller tyroler kjolen, varm opp skålerarmen og finjuster sangstemmen for dette blir en steik arti' kveld i godt selskap!

FAKTA OKTOBERFEST
Oktoberfest, lokalt også kalt Wiesn, er en stor ølfestival som holdes sist i september og først i oktober hvert år i den tyske byen München i Bayern. Den regnes for å være verdens største folkefest.

Den ble arrangert første gang 12. oktober 1810 til ære for ekteskapet mellom Bayerns kronprins Ludwig og prinsesse Therese, da Bayerns kongelige innbød Münchens borgere til hesteløp, øl og andre fornøyelser, og ble raskt gjort til en årlig foreteelse. I dag er den verdens største folkefest.

GÅR OVER 16 DAGER
Festivalen pågår i 16 dager før den første søndagen i oktober på et område som heter Theresienwiese, oppkalt etter prinsesse Therese. I anledningen festen brygges et eget Oktoberfestøl. Det serveres i en type énliterskanner som kalles «Maß», og er alkoholsterkt og smakrikt. Det får bare produseres av lokale bryggerier. Ølserveringen skjer i store telt som rommer opp til 10.000 mennesker og tar inntil to måneder å reise. 

I de senere år har Oktoberfesten spredt seg til andre deler av verden, spesielt til byer i USA og Canada med stor tysk befolkning.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.