FLERE VELGER KIRKEN: I fjor valgte halvparten av Den Norske Kirkes medlemmer i konfirmasjonsalder å konfirmere seg. I år er andelen økt til 80 prosent. Alle foto: Kirken i Vågan

Flere kirke-konfirmanter

Skrevet av Mari Rokkan
11.09.2018 08:27 - OPPDATERT 11.09.2018 20:01

Neste års konfirmanter i Vågans kirker teller 70 stykker. Dette tilsvarer 80 prosent av Den Norske Kirkes medlemmer i Vågan i konfirmasjonsalder.

– Dette er vi selvsagt svært fornøyde med. Fjorårets konfirmantgruppe utgjorde bare 50 prosent av medlemmene, sier menighetspedagog Julie Brattli Steinvik.

– Årsaken til at antallet har tatt seg opp, er nok sammensatt. Men vi tror mye skyldes god tilrettelegging og et godt opplegg for fjorårets konfirmanter. Vi er jo aldri bedre enn det siste vi gjorde, og vi håper og tror at det opplegget vi kjørte i fjor ble lagt merke til, legger hun til.

Vandring og quiz stod på programmet for dagen. 

300 KILOMETER
Denne helgen var konfirmantene samlet til Gammel Kirkedag på Gimsøya, en tradisjon som har pågått i flere år.

– Dette er en fin og uhøytidelig tradisjon, som er det første møtestedet for konfirmantene, forteller Steinvik.

– Først møttes alle på bygdetunet, hvor den gamle kirken en gang stod. Deretter foretok man en klimapilgrimsvandring herfra til der dagens kirke står. Klimapilgrimsvandring er en kampanje fra Den Norske Kirke som går ut på å samle kilometer for en mer rettferdig klimapolitikk. Og vi er svært fornøyd med at vi kunne klokke inn 300 kilometer, tilføyer hun.

 Kappløp med trillebår ble en populær aktivitet.

SKAL PRESENTERES
Ungdommene plukket også søppel på ferden i godværet, og vel framme ved kirken ventet en belønning i form av saft og boller.

– I tillegg til gudstjeneste, ble det også noen runder med gammeldagse uteleker, som hesteskokasting, klubb og kappløp med trillebår, forteller Steinvik, som vil berømme alle foreldre som stilte opp på dugnad for sine konfirmanter.

– Vi hadde en veldig fin dag sammen med ungdommene, og fikk mange gode tilbakemeldinger på at de selv også var fornøyde. Nå gleder vi oss til å bli bedre kjent med neste års konfirmanter, som snart skal presenteres for sine menigheter på en egen presentasjonsgudstjeneste. Førstkommende søndag vil menigheten i både Svolvær, Strandlandet og Vågan få muligheten til å få vite hvem  disse ungdommene er, avslutter hun. 

Kirketjener Jon Berg og prest Nils Jøran Riedl strålte om kapp med både sola og konfirmantene under helgens Gammel kirkedag på Gimsøya.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.