Flere utlendinger og færre nordmenn besøkte Nord-Norge i juli

Skrevet av Mari Rokkan
08.09.2018 06:00 - OPPDATERT 09.09.2018 12:02

Værforskjellen mellom nord og sør er trolig årsaken.

681 666 overnattinger på de nordnorske overnattingsbedriftene i juli 2018, er en nedgang på 43 533 overnattinger fra juli 2017. 
Dette innebærer en nedgang på 6 prosent, mens Norge totalt hadde en økning på 1 prosent.

Utenlandstrafikken til Nord-Norge har økt med 4 prosent i juli måned sammenlignet med fjoråret, mens Norge som helhet har hatt en økning på 2 prosent.

Dette melder Nordnorsk reiselivsstatistikk i en pressemelding.

 

VÆRET ÅRSAKEN
NHOs regiondirektør Målfrid Baik sier det er gledelig å registrere at utenlandstrafikken til Nord-Norge og Svalbard fortsetter å øke.

– Når det gjelder nedgangen i trafikken fra Norge, er nok den store værforskjellen mellom nord og sør i store deler av juli i en vesentlig årsak til dette, sier Baik.

Hotellene i Nord-Norge har hatt en nedgang i totaltrafikken på 6 prosent, mens Norge som helhet har en økning på 2 prosent.

Utenlandske hotellovernattinger i Nord-Norge har økt med 2 prosent, mens Norge som helhet har en nedgang på 3 prosent.

Det har vært en nedgang i antall norske overnattinger på hotellene i nord på 11 prosent, mens Norge totalt har en økning på 5 prosent.

Hotellene i Nord-Norge har en nedgang i losjiomsetningen på 2 prosent i juli, mens Norge som helhet har en økning på 5 prosent.


60 047 FÆRRE
Campingplassene, hyttegrendene og vandrerhjemmene i Nord-Norge har en nedgang på 6 prosent sammenlignet med juli 2017, mens Norge som helhet har en økning på 1 prosent. Utenlandstrafikken på campingplassene og hyttegrendene i Nord-Norge har økt med 6 prosent, mens den norske trafikken har gått ned med 17 prosent.

Det har i årets første 7 måneder vært 2 376 119 overnattinger i landsdelen, hvilket er 60 047 færre enn fjorårets antall. Dette er en nedgang på 2 prosent, mens Norge som helhet har en økning på 3 prosent.

Nord-Norge har en nedgang i antall totale overnattinger på 6 prosent i juli 2018.

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.