KAMPKLARE: Fra venstre Lena Hamnes, Camilla Rostad og Laura Johanne Olsen er klare for 8. mars-markering i Svolvær fredag. Foto: Morten Moe

Fokus på abort og metoo

Skrevet av Morten Moe
05.03.2019 16:00 - OPPDATERT 05.03.2019 22:02

Etter flere års fravær blir det appell, plakater og tog på torget i Svolvær. 8. mars-markeringen er tilbake.

Vi møter et politisk spredt landskap på Du Verden. Lena Hamnes, Ap, Laura Johanne Olsen, Rødt, og Camilla Rostad i SV har benket seg sammen for å fortelle om planene for årets 8. mars-markering.
− Vi har invitert alle de politiske partiene i Vågan til å være med på arrangementet. Dette er noe som gjelder alle kvinner, uansett politisk ståsted, sier Rostad.

OPPTATT AV ABORT
De siste årene er det soroptimistene med Siri Bjerke i spissen som har markert 8. mars på den videregående skolen. Men de har hatt fokus på det internasjonale 8. mars-arbeidet. Nå er det dagens politiske saker som skal markeres på torget - i første rekke abortsaken.
− Jeg hadde jo ikke i mine villeste fantasier trodd at jeg skulle stå her i dag, i 2019, og kjempe for abort. Det trodde jeg var et tilbakelagt stadium, og vi vil ikke godta en reversering av rettigheter, sier Hamnes.
−  Det forslaget til ny abortlov som foreligger nå kan vi ikke godta, og det blir en sentral del av 8. marsmarkeringen i år. 

REVITALISERING
De tre politiker-kvinnene er klare på at dette er en revitalisering av 8. mars som de håper kan bli en tradisjon.
− Og vi håper så mange som mulig kan delta, både menn, eldre, yngre - ja alle som har lyst kan møte opp. Det blir appeller og musikk på torget, før vi går i tog opp til videregående og slutter oss til soroptimistene og deres arrangement. Der er det barnevakt for de som trenger det, sier Olsen.

8. marsarrangementet på torget starter klokken 18.00 på torget i Svolvær.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.