Helt siden det startet i 2010 har førjulseventyret vært veldig populært, både for unge og voksne. Foto: Arkiv

Førjulseventyret er i gang!

Skrevet av Trine Sivertsen
01.11.2019 17:00 - OPPDATERT 02.11.2019 09:02

I år er det niende gang førjulseventyret arrangeres i Henningsvær. Det er igjen duket for god atmosfære og julestemning for alle som ønsker det.

1. november til 22. desember er det igjen klart for førjulseventyret i Henningsvær. Gatene dekoreres med julelys og juletrær, butikkene gjør det de kan for å skape kos og hygge, og folk strømmer til Henningsvær for å suge til seg så mye julestemning de bare klarer.

Under Førjulseventyret strømmer folk til Henningsvær for å suge til seg så mye julestemning de bare klarer. Foto: Arkiv

May Linn Hjørnevik er med i styret for første gang. Styret består av fem personer, som har ansvaret for å planlegge, organisere og gjøre alt klart til november. Hun gleder seg til å komme i gang med det populære julearrangementet.

− Førjulseventyret starter på storparkeringen hvor du kan gå innom infobua lørdag og søndag for å få gløgg og rebusark, derfra kan du ta en av de blå sparkene til å ta deg rundt i værret. Alle butikker og gallerier er åpne fra 11 til 16 onsdag-søndag, noen er åpne lenger, i tillegg til at noen av spisestedene har egne åpningstider. I løpet av de siste årene er det flere som bestiller overnatting på hotellene og booker julebord, forteller Hjørnevik.

Alle butikker og gallerier er åpne fra 11 til 16 onsdag-søndag, noen er åpne lenger, i tillegg til at noen av spisestedene har egne åpningstider. Foto: Arkiv

I år vil det være aktiviteter å delta på i helgene. Det blir blant annet mulighet for å støpe lys, pynte pepperkaker, snekkerverksted, blåse egen glasskule og konserter. I tillegg har vi vår barnevennlige rebus hvor du går fra butikk til butikk og løser morsomme oppgaver og blir med i trekningen av en premie 22. desember. Alt er tilrettelagt for en fin førjulsopplevelse for hele familien.

− Det er et fint sted å kunne gå i butikker, besøke gallerier, spise god mat og generelt komme i julestemning, avslutter hun.

Helt siden det startet i 2010 har førjulseventyret vært veldig populært, både for unge og voksne. Og hvis du eller barna dine skulle lure, så er det også en sjanse for at julenissen dukker opp. 

I Henningsvær er det god atmosfære og julestemning i hele førjulstida. Foto: Arkiv