JUBILEUM: Sangkoret Våghals synger jula inn i Henningsvær kirke for 10. gang.

Førjulskos med Våghals for 10. gang

Skrevet av Eivind Biering Strand
27.11.2018 07:00 - OPPDATERT 27.11.2018 14:02

Et aldri så lite jubileum finner sted når Sangkoret Våghals inviterer til førjulskonsert i Henningsvær kirke for 10. gang lørdag 8. desember.

Arrangementet, som i år bærer tittelen Lys i Mørketida, har endret navn gjennom årene, men utgangspunktet er det samme; et gratis familiearrangement med allsang og flott julemusikk.
– Vi gleder oss masse! Dette er en fin tradisjon, sier korets dirigent Terje Brun.

VARIERT REPERTOAR
Svolværensemblet deltar også på konserten, som byr på et repertoar med både velkjente julesanger og annet spennende julemateriale.
– Vi synger julen inn med allsang med kor og orkester. På programmet har vi flere julesanger hvor folk kan synge med. Det blir også et utvalg sanger fra Arne Dagsviks julekantate, som de siste årene har blitt veldig populær i moderne korlitteratur. Dette er julesanger fra salmeboka som ikke blir så mye brukt og som han har laget fantastiske nye melodier til, forteller Brun, som ellers kan røpe at julekantaten til Arne Dagsvik blir fremført i sin helhet når Våghals inviterer til julekonsert i Svolvær kirke 12. desember.
Han sier videre at koret setter pris på å ha med seg Svolværensemblet til Henningsvær og forteller at orkesteret blant annet vil fremføre musikk fra julefilmen “Polarekspressen”.
– Ellers har jeg arrangert en julemedley bestående av amerikanske juleslagere som orkesteret vil framførere på konserten.

TRAVELT ÅR
Sangkoret Våghals er i ferd med å runde av et begivenhetsrikt år, der framføringen av “Jesus Christ Superstar” på vårparten var det største løftet. I tillegg har koret vært med på Erik Bye kveld i Svolvær og sunget med Jørn Hoel under Agenda Nord-Norge. Førjulskonserten i Henningsvær har blitt en av korets faste årlige tradisjoner.
– Det er 10 gang og det har blitt en tradisjon vi ser fram til. Dette er åpent for alle, og er perfekt å kombinere med et besøk til Førjulseventyret, sier han.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.