Markus Wegge arrangerer åpen hall for ungdom mellom 13 og 18 år. Foto: Aliese Isungset Agbota

Fortsetter suksessen med åpen hall

Skrevet av Johan Tangen
10.11.2020 18:00 - OPPDATERT 11.11.2020 07:01

Førstkommende søndag åpnes hallen for aktivitet for ungdom.

– Konseptet er som navnet tilsier, at idrettshallen er åpen. Vi prøver å kjøre aktiviteter hvor det er lett å komme og gå som man vil. På den måten blir det en frihetsfølelse, hvor du styrer selv og velger selv hva du skal være med på, sier ungdomsleder Markus Wegge.

Søndag 15. og 29. november vil det arrangeres i Våganhallen, mens 6. desember vil det skje i Polarkrafthallen i Kabelvåg. Da det ble arrangert i fjor ble hallen delt i tre, med volleyball på en del, basketball på en annen del og litt forskjellige aktiviteter på den siste.

– DE SPØR ETTER MØTESTEDER
Dette er et arrangement for ungdom mellom 13 og 18 år. Markus Wegge forteller at ungdommen har etterspurt flere steder de kan møtes.

– Jeg opplever det som meningsfullt for ungdommen. De spør etter møtesteder. Dette er en lavterskel møteplass, som er veldig selvstyrt og du kan velge hva du gjør. Du kan henge i kaféområdet eller noe mer aktivt. Aktivitetene er litt annerledes enn det de vanligvis gjør, og vi så tydelig i fjor at det var stor interesse og god stemning rundt dette.

I tillegg til diverse aktiviteter vil Svolvær sanitetsforening stå for serveringen, med gratis mat og drikke. Det vil også settes opp transport for de som sliter med å komme seg til hallen.

– De første gangene vi kjørte dette opplegget var det bare rundt 8-10 stykker som kom. Men likevel tenkte vi at det var en suksess, fordi vi følte at de som trengte det mest var der. Etterhvert ble det opp mot 50-60 som møtte opp. Det viste at det var et ønske og et stort behov. Mange foreldre var innom og sa at dette burde gjøres hver helg.

FOKUS PÅ SMITTEVERN
Nå som smitten er på vei opp igjen og regjeringen har lagt litt ekstra restriksjoner, er det likevel åpent for arrangementer som dette.

– Jeg var veldig i tvil på om vi kunne arrangere. Men jeg har snakket med kommuneoverlegen, og han sier at med normalt renhold, håndvask og maks 50 personer er det innafor. Han sa at det er viktig at vi fortsetter å leve. Jeg er veldig glad for at han gir oss støtte på dette. Samtidig er jeg veldig glad for at ungdommen kan kjøre sin hverdagsaktiviteter.

– Når det kommer til eventuell smitte må vi bare følge med dag for dag. Om det, mot formodning, skulle skje må vi justere underveis, eller eventuelt avlyse, avslutter Markus Wegge.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.