Fotballhall eller flerbrukshall

Skrevet av Redaksjonen
09.09.2020 07:00 - OPPDATERT 09.09.2020 16:02

LEDER: Det diskuteres høylytt mellom posisjon og opposisjon i Vågan om dagen. Skal man banke gjennom en ren fotballhall, eller skal man kjempe for å få en flerbrukshall, der også andre idretter enn fotballen slipper inn?

Våganavisa mener dette burde være et opplagt valg - bygg stort med en gang. All erfaring tilsier at det vil bli mye dyrere, for ikke å si umulig å få til finansiering av tilleggsmoduler i årene som kommer. Her har politikerne i Vågan én mulighet, og den kommer neppe tilbake.

I en kommune, der gjelden for lengst har passert milliarden, tror vi dette toget går nå. Å bygge en ren fotballhall vil for ettertiden framstå som en handling gjennomført i hastverk. Og hastverk er som kjent lastverk. 

Det kan også se ut til at vedtaket i oppvekstutvalget var basert på noen feilvurderte opplysninger. Den køen en fotballhall står i, er visstnok ikke den køen som gir Tippemidler, men en kø for eventuelle ekstraordinære koronamidler fra Staten.

I kommunestyret i sommer gikk opposisjonen inn for å bevilge 110 millioner til en flerbrukshall, mens framlegget fra Vågan Eiendom for en slik hall var på 146 millioner. En ren fotballhall kan muligens bygges for rundt 80 millioner kroner, men det er et beløp som henger i luften.

Før neste kommunestyre 14. september bør noen sette seg ned med en kalkulator og gå gjennom alle regnestykkene slik at politikerne har noe solid å forholde seg til. Det vedtaket de gjør da, kan bety et være eller ikke være for en ny hall på Stranda.

Vi forstår godt at det er mindre idretter som ble skuffet over vedtaket i HOKI. Nå har politikerne muligheten til å rette opp det inntrykket som ble etterlatt da. Å bruke over 100 millioner kroner på en idrettshall er selvsagt mye penger, men her har man muligheten for å få til noe unikt for idretten i Vågan.

Og det er jo ikke slik at all denne ekstrafunksjonaliteten er en ren utgift. Alle ekstra rom og funksjoner man putter inn gir ekstra bevilgninger. For eksempel styrkerom, klatrevegg, større kantine og møterom er eksempel på funksjoner som bør legges inn i en ny hall.

Gå for flerbrukshall - det fortjener idretten i Vågan.