Fra Røst til Italia

Skrevet av Trine Sivertsen
15.10.2019 11:00 - OPPDATERT 15.10.2019 19:02

Lørdag 19.oktober åpner Are Andreassen utstilling på Lille Kabelvåg kunstgalleri og museum kl. 13.00.

Are Andreassen er født i 1957 i Tromsø og oppvokst i Harstad. Nå holder han til på Fleinvær litt sør for Bodø, i tillegg til at han har leilighet og atelier i byen.

Han utdannet seg på Faculty of Art and Design i Cardiff og Kunstakademiet i Trondheim. Senere var han med på å opprette Lademoen kunstnerverksteder med ansvar for grafikkavdelingen.

Han har hatt en rekke utstillinger i inn – og utland, og er innkjøpt av blant annet Nasjonalgalleriet, Norsk Kulturråd og Nord-Norsk Kunstmuseum. Han er også initiativtaker og pådriver bak NorlandiART-prosjektet.

I Bodø er starten på prosjektet godt synlig i et stort utegalleri, hvor Andreassen i 2016 fikk med seg 21 kunstnerkollegaer i dugnadsprosjektet hvor kunstverkene ble overført til folier og montert på fasader i sentrum av byen. 

Til utstillingen i Lille Kabelvåg kunstgalleri og museum vil Andreassen ha med flere grafiske serier, tresnitt og linosnitt fra de tre siste årene, og kunstneren vil selv være tilstede på åpningen.

Spranget mellom Røst/Lofoten og Italia vises i mange av arbeidene, der sjablonger med de forskjellige tørrfiskkvalitetene av prima kvalitet er brukt som elementer i trykkene/bildene. I noen av de andre verkene berøres også minner om en oppvekst med Svalbardfart, kull, reiser og lengsel på 60-tallet.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.