Strømmen er tilbake hos nesten alle Lofotkraft sine kunder.

Fremdeles hytter uten strøm

Skrevet av Morten Moe
18.03.2020 09:00 - OPPDATERT 18.03.2020 13:02

Mildværet tirsdag fjernet isen på strømlinjene.

– Tirsdag kveld er status at åtte kunder er uten strømforsyning. Ifølge våre opplysninger skal alle husholdnings- og bedriftskunder nå ha strøm, og de anleggene som fortsatt mangler strømforsyning er i hovedsak hytter/fritidshus, heter det i en pressemelding fra Lofotkraft..

– Fra tirsdag kveld kjører vi derfor med noe redusert beredskap. Det gjør vi også av hensyn til egne og innleide mannskaper, som har hatt lange og krevende dager ute på feilretting. Mildværet tirsdag har bidratt til at isingen på linjene nå er borte. Dette har redusert risikoen for nye feil i strømnettet. 

– Strømforsyningen i Lofoten er likevel sårbar, blant annet fordi to av de tre hovedlinjene mellom Kleppstad og Fygle er ute av drift. Den nye 132 kV-linja fikk imidlertid ingen feil i forbindelse med uværet. I tillegg har endel av kundene våre kun midlertidig forsyning fra aggregat, og mye arbeid gjenstår før alle feil i strømnettet er reparert. 

– Pga. den sårbare forsyningssituasjonen opprettholder vi derfor deler av beredskapsorganisasjonen, foreløpig til onsdag.