Kabelvåg IL turn sitt årlige nyttårsshow - i år med temaet sirkus. Foto: Tone Eide Hilmen

Fullt sirkus i idrettsparken!

Skrevet av Tone Eide Hilmen
09.02.2020 20:55 - OPPDATERT 10.02.2020 11:02

I hallen vrimler det av barn og voksne i alle aldre.

Et arrangement for alle! sier en smilende Torill Larsen, hovedtrener for turngruppa, mens hun er ikledd et helgrønt klovnekostyme og rød nese.

Foto: Tine Eide HilmenNår jeg stiller spørsmålet om det er «noen som er spente til showstart» kommer det et virvar av svar tilbake. Mange nikker blygt, andre løper rundt og hyler av latter.
– Jeg gleder meg mest til den siste dansen jeg, fellesdansen, sier Andrine (8 år).
– Mamma har lagd sjokoladekake, kommer det fra Ane (6 år).
– Og så mista jeg klovnenesa! roper noen fra lenger bak. En engasjert stemme fra siden meddeler at «Jeg har en hamster som blir ett år 1. februar!».
Den gira stemningen er til å ta å føle på. Kanskje ikke så rart når rundt 400 barn er samlet i en hall og mange venter på å opptre på scene for aller første gang.

Og det er ikke bare hvilken som helst scene de skal opptre på.
– Her er ingenting tilfeldig, forteller Kjell Normann, leder i turngruppa.

ØVD SIDEN JUL
Spenning før showstart!  Foto: Tine Eide HilmenSiden jul har de øvd på de ulike turnrutinene og skrudd sammen showet. Karl Gunnar styrer et imponerende lyd- og lysshow, og det er til og med pyroeffekter i noen av numrene. Massevis av foreldre har stilt opp - noen med hjemmebakte kaker til kiosken, andre som scenearbeidere som flytter turnapparater mellom numrene. Andre igjen er emosjonell støtte for overgira barn. Intet annet enn et spektakulært show utfolder seg på scenen.

Først ut er aldersgruppen 2-3 år, ledsaget av foreldre. De er utkledd som jungeldyr. Videre ser vi både katter, ballerinaer og klovner i ulike aldre opptre. De stuper kråke, hopper salto, står på henda, svinger seg på bar og tar imponerende flikkflakk! Det er til og med innslag av pole-dancing! Sist ut et voksentroppen. Det er voksenpartiet som visstnok er «for folk i alle nivåer!». Det viste seg og stemme, og en blanding av latter og imponerte gisp sprer seg i salen.

– LITT SKUMMELT
Etter showets slutt spør jeg noen av turnerne hvordan de syntes det gikk.
– Jeg syntes det gikk bra, med det var også litt skummelt – jeg skalv litt på hånda, deler Marie (9 år).
TIl høyre: Lea, 9 år.   Foto: Tine Eide Hilmen– Det er mye å tenke på. Turning er lett og vanskelig på samme tid. Man må ha riktig fokus, sier Lea (9 år). Hun forteller videre at de har øvd veldig mye, men at det går fint fordi det er på turninga hun har mange av sine beste venner.
– Det er jo veldig gøy å være i en idrett hvor det er så mange. Grunnen til at mange er så motivert av turn er at det egentlig er en stor familie.
Fine ord fra en turnengasjert jente.

– KOM OG SE!
Etter et godt gjennomført show tusler mange hjemover, andre skal videre til nye stevner og kamper. Torill Larsen er allerede i gang med å tenke på neste arrangement for turngruppa, nemlig turnsportens dag som kommer «i mai eller juni en gang».
Hun ønsker alle velkomen til showet:
– Det er disse to dagene i året vi virkelig får vist hva driver med her på turninga, ved nyttårsturn og ved turnsportens dag – så kom og se!

Avslutningsnummeret.   Foto: Tine Eide Hilmen

Bildeserie