Knut Glad Jacobsen og Lisbeth Johansen gleder seg til jubileumsfeiring. Foto: Trine Sivertsen

Fyller 125 år!

Skrevet av Trine Sivertsen
18.09.2019 14:00 - OPPDATERT 18.09.2019 21:02

2019 er et forrykende jubileumsår for kulturen i Vågan. Mangfoldet vi har av kultur er bredt, men noe som har vært en del av folkesjela lengst, er Svolvær Musikkforening. 26. september feirer de sitt 125års-jubileum i Lofoten Kulturhus.

De spiller i gatene til 17. mai og andre høytidelige anledninger. De gir oss julestemning i førjulstida, og gang på gang byr de på spektakulære show hvor de får flekse muskler og vise hva de er gode for. Det eneste tidspunktet de slet med å få til øvelser, sies visstnok å være under krigen, da mange av medlemmene måtte ut til fronten.

Svolvær Musikkforening innledet jubileumsåret med å spille Nyttårskonsert sammen med Tor Endresen i Lofoten kulturhus. Sist opp var det den spektakulære Disney-paraden som fikk strålende tilbakemeldinger, særlig da SMF gang på gang viser at det ikke finnes en sjanger de ikke mestrer.

LIKE FLEKSIBLE SOM VÆRET
På Disney-paraden i vår var det mangeårig samarbeidspartner med musikkforeninga, Petter Anthon Næss, som var musikalsk leder. Siden deres første samarbeid for snart 20 år siden har de samarbeidet om både julekonserter, nyttårskonserter og flere større prosjekter. Det er ikke uten grunn av Næss tar turen nordover for samarbeidet til stadighet.

– Det er en fantastisk gjeng å jobbe med. De er like fleksible som været i Lofoten og kaster seg lett i gang med alt fra jazz til klassisk. Når korpset er på et så høyt nivå betyr det også at underholdningsverdien for publikum blir høyere, uttalte han til Våganavisa i vår.

I år fyller Svolvær Musikkforening hele 125 år. Dette skal de selvfølgelig feire med en skikkelig jubileumskonsert!  Med seg har de en av Norges fremste trompetister, Ole Edvard Antonsen og dirigent Trine Eilertsen. Selv ser de fram til konserten med spenning og glede. 

Gjennom konserten vil vi bli presentert verker av Philip Sparke, Alfred Reed, «Valdresmarsjen» av Johannes Hanssen, «Napoli» og «Ved Rondane», og ikke å forglemme så stiller Antonsen opp i «Buglers Holiday» sammen med to trompetere fra SMF. 

SOM Å SE BILDENE FRA EN UPRODUSERT FILM
Siste bolk er et samarbeid mellom Ole Edvard Antonsen, hans eget band og SMF. I konsertforestillingen vil han ta publikum med seg gjennom en rekke stemningsbilder i ulike sjangre. På sin unike måte skal trompetvirtuosen vise den store bredden han står for musikalsk, gjennom sterkt rytmiske og stemningsfulle opplevelser i hans egne komposisjoner som «Svalbard» og «Vidda» via de lekne og virtuost tekniske stykkene som «Mikkel» og «Mario», og til det mer melankolske, rolige og atmosfæriske. 

Mange har sagt at det å høre Ole Edvard’s musikk, er som å se bildene til en film som enda ikke er produsert.

Ole Edvard binder hele forestillingen sammen verbalt på sin lune, personlige og humoristiske måte og hjelper publikum inn i sinnsstemninger hvor de kan «se» musikken ut fra deres eget ståsted.

Jubileumskonserten er på Lofoten Kulturhus 26. september, og det frydes over å feire dem! Våganavisa jobber med å gå tilbake i arkivene for å finne gode historier, og gleder oss til å fortelle fortellingen om 125åringen.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.