Foto: Morten Moe

Fyller 90 år

I år er det 90 år siden Johan L. Bremnes startet butikk i Svolvær i 1. etasje under Kaffistova i 1932 – der Sparebank 68 holder til i dag.

Johan hadde erfaring fra Kolflaaths butikk i Kabelvåg på 1910 tallet og etter noen år som butikksjef hjemme på Borkenes på 1920 tallet dukket lokalet i Svolvær opp som en mulighet. Svolvær var i vekst og Johan hadde etablert gode kontakter i årene som butikksjef og fikk gode betingelser hos leverandørene i ei ellers vanskelig tid.

Johan giftet seg med Gerda i 1920 og de fikk 4 barn. De to yngste guttene Bjarne (1929) og Gunnar (1932) kom inn i driften på 50 tallet og førte firmaet videre etter at Johan gikk bort i 1960. To sjefer i et lite firma var nok for mye så i 1971 skilte Gunnar ut herrebutikken under Konditoriet (1956) som eget firma. Bjarne drev videre med dameklær og sko til midt på 80-tallet.

Per, 3. generasjon, kom inn i driften av ungdomsklærbutikken Sirocco i 1985 og i 1989 ble herrebutikken og denne slått sammen til landets andre VIC butikk i dagens lokaler.

Per tok etter hvert over driften og Gunnar gikk bort i 2016. Det var med årene blitt mer og mer klart at samarbeidet med VIC kjeden ikke var verdt det det kostet. Og etter en oppsigelsesperiode ble butikken fullt omprofilert til Bremnes-navnet igjen i 2020 med den gamle firmalogoen fra slutten av 1940 tallet. Dette har vært meget vellykket.

– Det er hyggelig å markere jubileum i vårt 90. år og vi er stolte av å drive lokal butikk på torget i Svolvær, sier Per Bremnes som legger til at den planlagte nyåpningen og markeringen av omprofileringen til Bremnes i 2020 måtte droppes da pandemien slo inn 3 dager etter at det nye skiltet var skudd opp.

– Så nå blir det litt feiring av det òg i 4 dager – med jubileumstilbud rett før 17. mai, sier en glad butikkinnehaver som også er takknemlig for at to turbulente år har gått bra.

– Vi står støtt takket være gode kunder og flotte medarbeidere, sier han.

– Det er fortsatt usikre tider men nå skal vi feire 17.mai på skikkelig vis igjen i vårt frie land. Vi er heldige, vi i Norge og i Nord, avslutter 3. generasjons butikkdriver på torget i Svolvær som sikter mot 100 års jubileumet i det fjerne – minst!

Foto: Evelyn Pecori

Saken fortsetter under annonsen.

[annonse]