Kari Rindahl Endresen er årets gjesteutstiller ved Galleri Skrova.

Galleriet på Skrova åpner sommerutstillingen

Skrevet av Johan Tangen
25.06.2020 20:00 - OPPDATERT 26.06.2020 18:23

Fredag 3. juli åpner Galleri Skrova årets sommerutstilling.

Fredag 3. juli åpner Galleri Skrova dørene etter å ha vært stengt hele våren. Årets gjesteutstiller er Kari Rindahl Endresen fra Tromsø.

– Kari Rindahl Endresen er i hovedsak en akvarellmaler, men de siste årene har hun tatt et steg videre og begynt med akryl også. Hun er en kunstner med mye nordnorske motiver. Det er motiver som vi kjenner igjen, samtidig som det er litt abstrakt, forteller Monica Ellingsen ved Galleri Skrova.

VALGTE DIGITAL UTSTILLING
Tidligere har Galleri Skrova vært åpent på våren, men i år har det vært annerledes. Monica Ellingsen måtte se på andre løsninger for å holde det gående.

– Ting stoppet litt opp. Da valgte vi å gjøre vårens utstilling digital. Responsen kunne vært bedre, men den var god nok til at vi fikk dekt husleien. Da var vi egentlig veldig fornøyd. Senere i sommer har vi lyst til å få til noen workshops eller noe, men ingenting er bestemt enda, forteller hun.

– Vi har en gjesteutstiller hvert år. Utenfor det har vi egne utstillinger. Nå håper vi ting holder seg bra, sånn at vi kan ha egen utstilling i etterkant.

FRA TROMSØ
Kari Rindahl Endresen har de siste årene jobbet heltid fra sitt atelier i Tromsø. I tillegg har hun jobbet med litografier på verksted i Oslo og Kristiansand. Endresen er født og oppvokst i Tromsø, men har sterke røtter på nordlandskysten, et område der hun også henter inspirasjon. Hun liker å leke med kontraster og har over flere år utviklet en helt særegen og røff akvarellstil.

Det nordnorske landskapet går igjen i Karis motiver. Og nettopp de sterke kontrastene og overraskende skiftningene derfra preger både fargevalg, lys og stemning i bildene. Hun har malt akvarell siden 1994 og vært heltidskunstner siden 2008.

– Utstillingen ble født for to år siden, da jeg endelig fikk besøkt Skrova. Da åpnet de galleriet for meg og vi fikk en veldig god tone. Det førte til at jeg ble invitert dit. Nå har det gått to år siden det møtet og jeg har jobbet med den utstillingen. Det har vært en rar vår, men jeg har klamret meg til at denne utstillingen ikke skulle bli avlyst, så jeg har hatt jevn kontakt med Monica Ellingsen, forteller Kari Rindahl Endresen.

Endresen har vært mye i Svolvær og malt, og det er en lokal svolværing som har vært sentral i hennes kunstkarriere.

– Dagfinn Bakke har vært en stor inspirasjon for meg. Han har vært en god samtalepartner og veileder. Nå gleder jeg meg veldig til å åpne utstillingen på Skrova!

Kari Rindahl Endresen er årets gjesteutstiller ved Galleri Skrova.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.