Gang på gang ryker rørene, nå er det på tide at kommunen kommer med en permanent løsning

LEDER: LEDER: For ørtende gang på kort tid opplever beboere i Storøyvalen i Svolvær vannlekkasje. For ørtende gang må de ut og hente poser med vann fra en container. For ørtende gang går kommunen for en lettvint løsning.

Hvis de selv hadde prøvd ut å skifte en bleie uten å ha mulighet til å vaske hendene etterpå, skal du se at en langsiktig løsning hadde vært på plass. Eller kanskje de vil prøve å gå hele morgenen uten å drikke kaffe eller dusje.

Rørene som går i det området er gamle. Det skjer alt for ofte at «løsningene» ikke fungerer. Nå er det på tide å få gjort noen ordentlige tiltak. Nok er nok.

Bare se for deg å stå opp med en liten unge som har gjort fra seg i bleia. Du har på deg morgenkåpen og er trøtt etter å ha sovet alt for få timer. Se for deg at den ungen kjemper imot bleieskift og avføringen havner steder den helst ikke skal havne. Du får vasket ungen med våtservietter og dratt på ny bleie. Så vil du vaske hendene, men ingenting kommer ut av krana.

Se for deg at den samme ungen er sulten og du må lage til en flaske med melk. Men det kommer ikke noe vann ut av krana. Du får beskjed om at det er en container ute hvor du kan hente vann. Det er kaldt, du har på deg morgenkåpe og du er trøtt.

Så kan du se for deg at dette skjer om og om igjen. Nå er det på høy tid at dette utredes ordentlig og noen ordentlige tiltak gjøres. Det går ikke an å ha så mange tilfeller av vannmangel på så kort tid, uten at det gjøres en ordentlig jobb.

Vann- og avløpsavdelingen må få de midlene de trenger for å få på plass en langsiktig løsning. Det er en evig runddans. Rør ryker, det blir fikset midlertidig, så blir det ikke gjort noe mer før røret ryker på nytt.

Beboerne i området kan umulig være fornøyd med kommunens håndtering av dette. Noe må gjøres, helst i går.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.