Arkivfoto.

Gir 10 000 kroner til innspilling

Skrevet av Mari Rokkan
14.04.2019 20:00 - OPPDATERT 15.04.2019 15:02

Vågan kommune vil bidra til at Lofoten Voices kan forevige «Lofotoratoriet».

Lofoten Voices ved dirigent Marianne Beate Kielland søkte tidligere i år Vågan kommune om støtte til innspillingen av «Lofotoratoriet». Nå har koret fått svar om at kommunen støtter prosjektet med 10 000 kroner. 

Lofotoratoriet er et verk som er komponert av Ketil Bjørnstad, over tekster av lokale og regionale forfattere som Ole H. Bremnes, Frank A. Jenssen, Ingrid Arctander, Terje Johansen og Sølvi Ytterstad. Verket ble urframført under Kammermusikkfestivalen sommeren 2017 og deretter framført under Lumine-festivalen samme høst. Nå ønsker Lofoten Voices å forevige verket gjennom en innspilling - som et siste prosjekt før koret oppløses.

–  Jo mer vi jobber med verket, jo gladere blir vi i det. Det hadde derfor vært utrolig fint om vi fikk muligheten til å spille det inn, som en avskjedgave, sa dirigent  Kielland til Våganavisa tidligere i år.

– Men det viktigste med dette prosjektet er ikke at innspillingen skal være noe minne over koret, men et stort ønske om å ta vare på  arven etter blant andre Ole H. Bremnes og Frank A. Jenssen, som nå dessverre ikke lenger er med oss. «Lofotoratoriet» er jo sterkt knyttet opp til både identitet, kultur og historie. I tillegg består verket av musikk som er tilgjengelig for folk flest, la hun til.

For å få realisert innspillingsdrømmen, kreves det 350 000 kroner. Koret har derfor opprettet en innsamlingsaksjon gjennom startskudd.no. Foreløpig er det her samlet inn vel 24 000 kroner. 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.