GIR TIL AKSJONEN: – Betal behandlingen hos oss med en gave til Aksjon Juleglede! oppfordrer Yngve Rogstadkjærnet ved Svolvær kiropraktor- og idrettsklinikk. Foto: Karianne Steen

Kiropraktoren gir en hel dags inntekt til Aksjon Juleglede

Skrevet av Karianne Steen
05.12.2018 14:21 - OPPDATERT 05.12.2018 21:05

13. desember kan du slå to fluer i en smekk ved Svolvær kiropraktor- og idrettsklinikk. Da kan du få knadd bort julestresset, og betale med en gave til Aksjon juleglede.

Det er andre året kiropraktor Yngve Rogstadkjærnet gir sitt bidrag til Aksjon Juleglede. Aksjonen deler årlig ut flere hundre julegaver som bedrifter og enkeltpersoner gir til aksjonen. Gavene leveres til servicetorget på rådhuset og sorteres etter kjønn og alder, og pakkes av frivillige i sanitetsforeningen.

GOD TRADISJON
Rogstadkjærnet startet Svolvær kiropraktor og idrettsklinikk i Vestfjordgata i april i fjor, sammen med en fysioterapeut og en akupunktør. Han forteller at hans tidligere arbeidsplass hadde en tradisjon med å gi et bidrag til Røde Kors eller andre organisasjoner når det nærmet seg jul. Han tenkte derfor at det kunne være en god idé å videreføre tradisjonen med å støtte Aksjon juleglede i Vågan.

Pasienter som har time ved klinikken torsdag den 13. desember kan altså ta med seg en gave til verdien av det en behandling normalt vil koste, og betale med denne.
– Vi setter opp et juletre i lokalene, så folk kan få legge gavene under treet, sier Rogstadkjærnet.

MÅ BARE GJØRE DET
Klinikken opplevde at ordningen med gaver som betaling fungerte godt allerede første året.
– Vi fikk inn ganske mye, selv om ikke alle var klar over tiltaket. Jeg tror det var mest leker og gaver til barn, sier kiropraktoren, som ser ut til å synes at det å gi er en selvfølge.
– Vi synes det er fint å gi noe tilbake til nærmiljøet, og oppfordrer andre bedrifter til å bli med, sier han.

– Å gi avkall på en hel dags inntekt er ikke bare-bare for en nystartet bedrift?
– Det merkes, det er klart. Men vi må bare gjøre det! Det er tross alt bare én dag i året! smiler Rogstadkjærnet.

Vi lurer på om klinikken har stor pågang av slitne og stressa kropper i ukene før jul. Rogstadkjærnet har inntrykk av at folk bruker tida og pengene på å gjøre klart til jul, og ikke så mye på behandling som tidligere på høsten. Da er det imidlertid god pågang med folk som kjenner på slitenheten.

– KOM DEG UT!
Kiropraktoren deler gjerne noen tips til hvordan man skal holde formen gjennom vinteren.
– Kom deg ut! Bevegelse er den beste medisinen for nesten alt av plager. Sett av tid til å ta den halvtimes gåturen hver dag, sier Rogstadkjærnet, som ikke aksepterer glatte veier og mørketid som unnskyldning.

– Det gjelder å ruste seg med brodder og hodelykt når det er mørkt og glatt, eller man får trene hjemme eller på treningsstudio.
Men det er ingenting som slår frisk luft! avslutter Rogstadkjærnet.

FAKTA AKSJON JULEGLEDE:
Aksjon Juleglede ble startet opp etter et initiativ fra Dan Jimmy Johansen i 2011, og er nå et organisert samarbeid mellom Svolvær sanitetsforening, Kirken i Vågan, Våganavisa og Familieenheten i Vågan kommune. Arbeidsgruppa er i full gang med å arrangere Aksjon Juleglede for sjuende gang.
De som vil gi julegaver til Aksjon Juleglede, kan levere disse på kommunens servicetorg (første etasje på rådhuset). Bidrag til mateskene gis via kontonummer 1503 52 66043 eller Vipps 129609.

LES OGSÅ: 
Harald jobber for julegleden: – Det betyr mye å få glede andre mennesker!

– Vi innser at dette faktisk kan bety mye for noen 

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.