Kiwi Svolvær Sentrum er nominert til årets bedrift. Foto: Johan Tangen

Kiwi sentrum gir det lille ekstra

Skrevet av Johan Tangen
11.12.2019 13:00 - OPPDATERT 11.12.2019 19:02

Stort fokus på kundeservice, med gode retningslinjer fra kjeden. Nå er Kiwi Svolvær sentrum nominert til årets bedrift i Vågan.

– Wow.

– Jeg er overraska. Det er veldig artig.

Det er de umiddelbare tankene til assisterende butikksjef Magnus Robertsen Knutzen og butikksjef Ole-Petter Tandsten. Nominasjonen kommer overraskende på begge to. Dette er ikke noe de kunne sett for seg skulle komme til å skje.

– Det er tydelig at noen liker oss og jobben vi gjør, legger Ole-Petter til.

Kiwi Svolvær sentrum er selvfølgelig en del av den store Kiwi-kjeden. Ole-Petter Tandsten er vært butikksjef i snart 10 år, siden før det i det hele tatt var Kiwi der. Den gang var det Rimi. Fra han tok over har han gjort en stor jobb for å kunne utvikle butikken.

Etter mye jobbing og god rekruttering har Ole-Petter snudd det tidvis dårlige ryktet butikken hadde da han tok over, og det har vist seg på omsetningen. I dag er de ansatte fornøyde og kundene liker å komme innom for å handle.

FOKUS PÅ GOD KUNDESERVICE
Ole-Petter gjør mye for lokalmiljøet, ved at han inkluderer, sponser diverse arrangementer og støtter opp om det frivillige arbeidet. Som han selv sier:

– Det er kundene våre som gir oss penger. Da er det godt å kunne gi litt tilbake.

Ole-Petter har inntrykk av at kundene føler seg godt behandlet. De ansatte får også mye skryt av kundene.

– Vi har gode retningslinjer fra kjeden, ved at vi ikke motarbeider hverandre. Cluet er å bli kjent med kundene og ha en god tone. Vi skal være folkelige og uhøytidelige og behandle alle likt. Vi har mange forskjellige typer kunder. Noen er høyt oppe i direktørstillinger, mens noen er litt lenger nede. Men når de kommer inn her er alle like, forteller han.

– Vi har god kundeservice. Vi gir det lille ekstra, legger Magnus til.

GODT ARBEIDSMILJØ
Noe annet Ole-Petter har gjort er å ansette folk gjennom arbeidstiltak. Det er flere av de ansatte ved Kiwi Svolvær sentrum som av ulike grunner har slitt med å komme seg inn i arbeidslivet. Men Ole-Petter ser ingen hindring. Han gir alle en sjanse.

– Jeg husker en gang da jeg fikk en søknad som jeg ikke var noe særlig imponert over. Den havna nederst i bunken. En stund senere kom den samme personen til oss gjennom et arbeidstiltak og da blomstret hun virkelig. Da fikk jeg en liten aha-opplevelse. Det nytter ikke å klage på at folk ikke er ute i arbeid hvis du ikke gir dem sjansen selv, forteller han.

– Jeg tror de ansatte trives på jobb. Jeg jobber for at alle skal trives og det vises utad, forteller Ole-Petter, Magnus nikker bekreftende før han legger til:

– Jeg liker ikke å si at jeg er veldig god. Men jeg er veldig god. Spøk til side, Ole-Petter skal ha ros for jobben han har gjort.

Den gode harmonien er noe Ole-Petter har jobbet mye med og det er alltid et smil å se på munnen på de som sitter i kassa. Det er ikke lenge siden en av de ansatte var nominert til årets kassadame.

Når de ansatte er fornøyde så blir det gjenskinn i kundene. Resultatet av alle disse faktorene er nominasjon til årets bedrift 2019.

OM PRISEN:
Prisen Årets Bedrift deles ut gjennom et samarbeid mellom Sparebank1 Nord-Norge, Vågan Næringsforening og Våganavisa. I år deles prisen ut for 13. gang, og prisutdelingen vil i år skje 17. desember i forbindelse med presentasjonen av Sparebank1 Nord-Norges konjukturbarometer. 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.