Jako er brun og hvit og hadde ikke på seg sele eller halsbånd da han snek seg ut av lavvoen for vel en uke siden. Foto: Privat

Gjennomfører et siste søk etter Jako

Skrevet av Mari Rokkan
16.07.2019 11:00 - OPPDATERT 16.07.2019 19:02

Onsdag 17. juli kan alle som ønsker det delta i et siste søk etter valpen Jako. Den 8 måneder gamle bretonen forsvant fra området rundt Myrland på Lofast for over en uke siden.

– På onsdag fra klokken 11 tar vi et siste søk med full styrke. Vi møtes på Fiskebøl ved utkjørselen før tunnellen, og holder på til kvelden. Vi sette stor pris på alle som kan stille opp, og vi legger opp til at folk kan komme og gå som det passer dem. Vi trenger både folk på post og til å gå på søk i marka, opplyser Kristina Mathisen, Jakos eier via Facebook-arrangementet «Siste søk etter Jako».

– ET FAMILIEMEDLEM
Den bare 8 måneder gamle hunden forsvant da Mathisen og kjæresten Aleksander Fremnes var på lavotur i Falkfjorden ved Myrland for vel en uke siden. Siden den gang er det blitt søkt fra Sløverfjortunnellen til Raftsundbrua, både med ettersøkshund, frivillig mannskap, helikopter og droner.

– Vi har dessuten kjørt flere runder med båt i området for å se etter han, forteller Mathisen. 

Jako ble sist observert utenfor Myrlandstunnelen på Myrlandssiden forrige mandag. Siden da er det ikke gjort noen sikre observasjoner av valpen. 

– Vi tar dette veldig tungt. Jako er som et familiemedlem, og det er fælt å ikke vite hva som har skjedd med han, sier Mathisen, som sammen med Fremnes har overnattet i telt i området den siste uken i et håp om at hunden skal dukke opp.

SVÆRT TAKKNEMLIGE
De som måtte ønske å delta i søket, kan melde sin interesse via Facebook-gruppen
Det er dessuten samlet inn omlag 19 000 kroner via Spleis til utgifter i forbindelse med søket. Alle midler som måtte bli igjen vil gå til et veldedig formål, opplyser hundeierne. 

– Vi er svært takknemlige overfor alle som har søkt i området. Onsdagens søk vil imidlertid bli gjennomført mer systematisk enn tidligere, slik at vi er sikre på hvor det har blitt søkt, sier Mathisen.

– Breton er en fuglehundrase. Tror du han kan ha tatt stand et sted?

– Jeg tror ikke det. Han har til gode å være med på jakt, og er jo fremdeles ganske ung. Jeg tror også det er usannsynlig at noen har tatt han med seg. Mest sannsynlig har han gått seg fast et sted eller kanskje også gjemt seg. Han har ikke vært en lettskremt hund, men når han har vært så lenge borte kan ha endret atferd, sier Mathisen.

– Håpet nå er at vi enten går oss på han under søket, eller at han kommer tuslende fram på egenhånd, avslutter hun.  

De som måtte ha tips i saken kan ringe 468 97 336 eller 472 35 686.

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.