Karsten Ellingsen viderefører suksessen fra i fjor og arrangerer i samarbeid med Aksjon Juleglede førjulskonsert til inntekt for aksjonen. Foto: Kaja Reiertsen

Gjentar suksessen med veldedighetskonsert

Etter Karsten Ellingsen sitt initiativ i fjor om å lage en førjulskonsert til inntekt for Aksjon Juleglede gjentas suksessen i år. 14. november samles et knippe musikere for å fylle Lofoten kulturhus med en salig blanding av klassikere og julemusikk.

– I fjor var første gang vi holdt førjulskonsert til inntekt for Aksjon Juleglede. Da måtte vi holde to konserter på grunn av koronarestriksjonene, men i år blir konserten holdt 14.november.Det er i hovedsak de samme artistene som bidrar i år som i fjor, men vi har fått inn Vegard Sandbukt på trompet og Ole Bendiksen på bass, sier Karsten Ellingsen som er en av artistene som skal opptre på konserten. 

Artistene som står på scenen 14.november i Lofoten kulturhus er Steffi Jo, Marthe Horn og Karsten Ellingsen. I bandet finner man Tuva Krøgenes, Jonas Ellingsen, Geir Morfjord, Bent Windsrygg, Vegard Sandbukt og Ole Bendiksen. Konferansierer for kvelden er Harald Johnsen og Eirin Ulvåg. Ideén om en veldedighetskonsert kom Ellingsen på under pandemien, og han tok kjapt kontakt med gjengen i Aksjon Juleglede. 

– Det var i forbindelse med at det var korona, og det var mye skriverier i media om at det var tøffe tider for bedriftsøkonomien og privatøkonomien. Da tenkte jeg at det har nok vært et tøft år for mange så det hadde vært gøy å bidra på en positiv måte. Jeg kjente til Aksjon Juleglede gjennom søskenbarnet mitt Anniken. Det var da jeg bestemte meg for å ta kontakt for å høre om det kunne vært en god idé ha en konsert til inntekt for aksjonen, forteller Ellingsen. 

Fra Aksjon Juleglede sin konsert i fjor. Foto: Johan Tangen

FØRJULSSTEMNING 
14. november er en stjernerekke av lokale artister å finne på scenen i Lofoten kulturhus. 

– Det er en førjulskonsert. Vi har mange klassikere slik at publikum kan synge med, men vi har også noen julekonserter for å skape førjulsstemning, sier Ellingsen.

Idéen om en konsert til inntekt for Aksjon Juleglede ble godt mottatt av de frivillige som jobber med aksjonen.  

– Han var tidlig ute å tilbød seg å holde en konsert til inntekt for aksjonen, og da ble vi kjempeglad. Vi har vanligvis et budsjett på 120 000 kroner, og det er litt jobb med å få dekt opp midler til budsjettet. Jo flere penger vi får inn, jo mer kan Aksjon Juleglede bidra med. Når noen da kommer å tilbyr seg å holde en konsert til inntekt for aksjonen er det kjempepositivt. Vi ble gledelig overrasket, og ikke minst så er det veldig trivelig med en førjulskonsert, forteller Siri Bjercke. 

GODT LOKALT SAMARBEID
Konserten ifjor var egentlig tenkt at skulle avholdes i kirken men på grunn av koronarestriksjonene som gjaldt den gang tok Karsten og resten av Aksjon Juleglede kontakt med Lofoten kulturhus. 

[annonse]
– Det var ikke så mye som skjedde i fjor da vi tenkte avholde konserten så da tok vi kontakt med kulturhuset om det var mulig holde konserten i kulturhuset, og det var det jo siden det ikke var så mye som skjedde, forteller Ellingsen.  

Å arrangere en konsert koster penger, og gjengen i Aksjon Juleglede er i gang med å samle inn sponsorbidrag. 

– Kulturhuset skal ha en veldedighetssum, og 30 kroner per billett. I tillegg gjør en del av musikerne en ganske stor jobb med å lage arrangement på alle låtene. Vi bruker omslag 40-50 000 på å arrangere konserten. Jo flere sponsorer vi får jo mer går av overskuddet fra konserten går direkte som bidrag til Aksjon Juleglede, sier Ellingsen. 

– For 200 kr får du en fin konsertopplevelse samtidig som du gir et bidrag til andre, mener Ellingsen og Bjercke. 

Aksjon Juleglede bidrar stort for å spre juleglede rundt om i kommunen. 

– I fjor delte vi ut ca. 120 matesker, og ca. 500 gaver, det er ganske mange, forteller Bjercke. 

– Jeg har jobbet med frivillig arbeid fra tidens morgenomtrent, men arbeidet med Aksjon Juleglede har vært veldig lett. Når vi spør Servicetorget om de kan ta imot pakker slik de pleier å gjøre sier de alltid ja, når vi drar til Spar Storøya for å høre om de kan pakke matesker som de har gjort før sier de selvfølgelig ja. Vi pleier å si at dette er kommunens største dugnad, sier Bjercke avslutningsvis. 

Om du ønsker å støtte Aksjon Juleglede med en pengegave kan du benytte kontonummer 1503.52.66043 eller Vipps til 12 96 09 og merke ditt bidrag med Aksjon juleglede. 

Les mer om:

aksjon juleglede 2021