TIL KULTURHUSET: Tor Endresen skal spille med lokale musikanter under helgens Nyttårskonsert.

Gleder seg til å spille med Tor Endresen

Skrevet av Morten Moe
08.01.2019 07:00 - OPPDATERT 08.01.2019 12:01

Svolvær Musikkforening innleder jubileumsåret med å spille Nyttårskonsert sammen med Tor Endresen i Lofoten kulturhus.

– Vi gleder oss voldsomt til denne konserten. Vi har lang erfaring med profesjonelle artister fra før av, og vi er ufattelig glade for å få gjøre dette, fordi dette er noe som løfter oss mange hakk, sier Sissel Pedersen, styreleder i Svolvær Musikkforening.
- Alle låtene vi skal spille denne helgen er det Petter Anton Ness som har arrangert, og han kommer selv for å spille piano med oss i helga. Vi gleder oss sykt masse, og har jo nettopp hatt en julekonsert som gikk strålende. Vi er jo nå inne i vårt 125. år, så vi synes det var stas å bli spurt av kulturhuset slik at vi fikk en slik start på jubileumsåret, sier Pedersen.

– Konserten ser ut til å fylles, og folk har mye å glede seg til. Det er musikk fra Elvis via «The Voice» John Farnham til våre egne låter med nyttårspreg. Både pomp og prakt og rock’n roll.

– Får dere tid til å øve med Tor Endresen?
– Han og Petter kommer fredag kveld, så vi får en kveld med øving før det er alvor på lørdag, ler Pedersen
 
FRA 13 TIL 77 ÅR
– Vi er en gjeng med glade musikanter som liker at det er litt press på oss. Vi har ikke hatt mye ferie etter julekonserten, men folk har øvet i romjula, så dette blir bra, sier styrelederen, som sender 36 musikanter i kulturhuset lørdag. 
– Medlemsmassen øker hele tiden, og nå har vi medlemmer fra 13 til 77 år. Vi er svært fornøyd med at vi har medlemmer fra flere generasjoner! Vi har allerede bestemt oss for å ha et Disney-show denne våren også – tilsvarende det vi hadde i fjor vår. Så søndag begynner vi å øve på dette sammen med Petter for å tyvstarte på jobben fram til det går av stabelen i april.
 
KULTUR- OG FRIBILLIGHETSPRIS
Andre som deltar på Nyttårskonserten er Lill Rebekka Jentoftsen, en sopran som har samarbeidet med Svolvær musikkforening flere ganger tidligere, mens dirigent er Trine Eilertsen
Det er også utdeling av Vågan kommunes kulturpris og Vågan kommunes frivillighetspris i forbindelse med Nyttårskonserten.
 
 
DETTE ER TOR ENDRESEN:
Endresen har i likhet med musikkforeningen jubileum i år - han fyller 60 år.
Tor Endresens platekarriere startet med bandet Salex i 1983. Det første steget mot berømmelse kom tre år senere gjennom samarbeidet med Pål Thowsen på albumet «Call Me Stranger». Det store gjennombruddet kom med TV-serien «Lollipop», der Tor ble valgt til å være makkeren til Rune Larsen i det som ble Norges mest populære musikkshow på TV.
Den første platen på egenhånd kom i 1991 og hadde treffende nok tittelen «Solo». Deretter fulgte en serie overraskelser – først i form av en hyllestplate til Kurt Foss & Reidar Bøe sammen med Rune Larsen, deretter det rock-relaterte albumet «Blue», en juleplate sammen med datteren Anne-Sophie, en funk-plate med prosjektet Seppo, en rolle i jazz-musikalen «Ain't Misbehavin'» på DNS, et album med storband, et samarbeid med folkrockbandet Ausekarane, og deltakelse i første sesong av «Stjernekamp» på NRK.
Tors allsidighet kom for alvor frem i serien «Hver gang vi møtes» på TV2.
Han har også deltatt i Grand Prix 11 ganger.
 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.