GRATIS SKATEKURS: Vågal brettklubb har fått midler via Kulturkontoret til gratis skatekurs for barn og unge i helga. Arkivfoto: Karianne Steen

Gratis skatekurs for barn og unge i helga

Skrevet av Karianne Steen
07.08.2018 16:15 - OPPDATERT 09.08.2018 18:09

Vågal brettklubb har nylig gått i samarbeid med BUA utstyrssentral om innkjøp av skatebrettutstyr, som lånes ut gratis til barn og unge. I helga arrangerer de gratis skatekurs med overnatting.

Helge Holgersen en av initiativtakerne fra Vågal brettklubb. Han forteller at skatecampen starter ved Kabelvåg ungdomsskole fredag formiddag, og varer til lørdag kveld. Kurset er gratis, og målgruppa er barn og unge i alderen sju år til 25 pluss.
– Hvor romslig er den plussen?
– Skateparken og rampa er jo åpen for alle, og vi har egentlig ingen begrensninger.  Men jeg tror ikke vi får med deltakere som er så mye over tjue år, sier brettentusiasten, som selv har passert tredve.

BRA MED PÅMELDTE
Holgersen forteller at de har fått rundt 25 påmeldte til skatekurset. Han antar at de fleste vil benytte seg av tilbudet om å sove og spise på Kabelvåg ungdomsskole, der selve skateaktiviteten skal foregå i det utendørs skateanlegget. Inne vil det bli vist skatefilmer.

Kulturkontoret i Vågan har hjulpet brettklubben med midler fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet. Slik kan man gi et gratis tilbud der alle kan delta.
– Det skal være en inkluderende camp, med fokus på sosialt samvær, mestringsfølelse, og på kreativ og leken utfoldelse, sier Holgersen, som forteller at man i tillegg til den gamle skaterampen har bygget en liten skatebane i anledning campen.

ØKT INTERESSE MED GRATIS UTSTYR
Holgersen er usikker på antall medlemmer i Vågal brettklubb, men han forteller at anlegget ved ungdomsskolen blir brukt daglig.
– I det siste har vi i samarbeid med Bua utstyrssentral i Kabelvåg lyktes å kjøpe inn 16 nye skatebrett og beskyttelsesutstyr, som vi låner ut gratis til barn. Det har definitivt bidratt til å øke aktiviteten, smiler Holgersen, som stadig ser at unge gutter og jenter kommer til anlegget på egenhånd.
– Vi ønsker jo at det skal være en egenorganisert aktivitet, der folk finner gleden ved å bruke anlegget, sier Holgersen.

På brettklubben sin facebookside leser vi at et knippe skatere fra Vågan nylig var på tur til Værøy. Der har de bygget en liten betongpark, og Vågal Brettklubb drømmer om å få til et lignende tilbud for barn og unge i Vågan.
– Det er allerede lagt inn et skateområde i planene for den nye skolen i Kabelvåg, sier Holgersen, som understreker at brettklubben ønsker å ha et ord med i laget når anlegget skal planlegges og utformes.
– Det bør bygges av folk som har stått på et skateboard før. Så vi er på tilbudssiden, og skal i et møte med Vågan eiendom i slutten av august. Brettklubben har en del midler. Kanskje kan vi gå inn med en egenandel, for å sikre kvaliteten på det nye skateanlegget, sier Holgersen.

– Skal du være med sjøl i helga?
– Selvfølgelig! Jeg blir med hele helga, sier Holgersen, som er spent på om alle de som er påmeldt faktisk kommer.
– Det er kjekt å se nye folk oppdage gleden ved skating. Vi heier veldig på hverandre, og skating er en god kameratslig og oppbyggende aktivitet, avslutter Holgersen i Vågal brettklubb.

FAKTA VÅGAL BRETTKLUBB
Vågal brettklubb arbeider for å få et utvidet og forbedret aktivitetstilbud for uorganisert idrett i Lofoten. Målsetningen er å få tildelt eller oppført et innendørs lokale i Vågan Kommune til bruk for skateboarding. Klubben ønsker å ha skateboardparken innendørs for å kunne tilby et helårstilbud for skateboardutøvere fra Lofoten i alle aldre.
(Kilde: Vågal brettklubb på Facebook)

 

 

 

 

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.