– Gratiskino 17. mai er vår gave til innbyggerne

Skrevet av Mari Rokkan
14.05.2019 18:00 - OPPDATERT 15.05.2019 07:02

Tradisjonen tro vil det også denne nasjonaldagen bli satt opp gratis filmvisning ved Svolvær filmtetater.

Gratiskino 17. mai har vært en tradisjon i mange år, og også denne nasjonaldagen kan kommunens små glede seg over gratisvisning av barnefilm i kinoen.

– Det er Svolvær innbyggerforening og 17. maikomiteen som har spurt om kinoen kan stille med gratiskino i de siste årene. Og det er Svolvær filmteater som gir gaven til 17. maikomiteen som igjen går ut med det i programmet, forteller Atle Jensen ved Svolvær filmteater. 

HEMMELIG DRAGEVERDEN
I år er det filmen «Dragetreneren 3» som vises. 

– Bli med Hikken og Tannlaus på et siste eventyr! Hikken er nå blitt sjef for stammen, og har fullført drømmen om å lage et samfunn der drager og mennesker lever sammen side om side. Men når en skummel troféjeger truer landsbyen, på jakt etter Tannlaus, tar Hikken med seg alle de andre på en reise for å finne et nytt hjem - og for å finne ut om den hemmelige drageverdenen faren hans fortalte om virkelig eksisterer, skriver distributøren om filmen, som har fått gode kritikker.

– Filmen byr på et imponerende og vemodig farvel til dragene, skrev Dagsavisen om filmen da den hadde premiere, og Fædrelandsvennen omtaler den som "høydepunktet i serien".

FØRST TIL MØLLA
– Vi prøver å få inn en så ny film som mulig, men filmdistributørene bestemmer hvilke filmer som vi får vise gratis. Denne gangen var det en filmdistributør som anbefalte denne filmen som vi får til minsteleie, sier Jensen.

Svolvær filmteater opplyser videre at forestillingen starter klokken 15 og at det lønner seg å være ute i litt god tid. Kiosken vil dessuten være åpen som vanlig.

– Det er ikke plassbestilling på dennne visningen, så det er først til mølla-prinsippet. Det er plass til 200 stykker i kinoen og vi har hatt mellom 150 og 180 tilstede de siste årene, noe som vi synes er veldig bra, sier Jensen. 

– Ønsker dere å gi denne gaven til befolkningen også i årene som kommer?

–  Ja, vi vil helt klart gjerne bidra med dette i framtiden også, avslutter Jensen. 

 

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.