Foto: Filmweb

Guden fra djevelens by

Skrevet av Mari Rokkan
04.07.2019 19:00 - OPPDATERT 05.07.2019 08:02

Den kritikerroste dokumentarfilmen om fotballegenden Diego Maradona er en av ukens premierer ved Svolvær filmteater.

Filmen «Diego Maradona» har premiere fredags kveld og er den avsluttende filmen i trilogien om berømmelse, talent og destruktive krefter fra regissør Asif Kapadia – som tidligere har vunnet priser med filmene «Senna» og «Amy».

– Denne gangen er det en av tidenes største fotballstjerner som portretteres, nemlig Diego Maradonas eventyrlige vei mot toppen, og hans grusomme fall. Maradona kommer til Napoli 5. juli 1984 og setter rekorden for den dyreste overgangen i fotballens historie. Han leder Napoli inn sin første tittel noensinne, og sørger for at laget og byen får et skikkelig løft. Han er Maradona. Han er Gud i djevelens by. Dette er den ville og uforglemmelige historien om et helt unikt talent – historien om mennesket, rebellen, helten og guden som er Maradona. En historie om ære, fortvilelse og forræderi, om korrupsjon og – til sist – frelse, skriver distributøren.

Filmen har 9 års aldersgrense og vises også tirsdag. 

FOR DE MINSTE
Enten man har tatt sommerferie eller venter lengselsfullt, kan en barnefilm være midt i blinken. Som alltid vises barnefilmer fredag og søndag klokken 17, og første film ut denne uken er «Blinky Bill».

 

– En eventyrlysten koala begir seg ut på en reise i den farlige australske villmarken i håp om å finne sin savnede far, men han oppdager snart at det krever mye å være helt, skrives det om filmen.

Søndag er det et gjensyn med «Kjæledyrenes hemmelige liv 2» som står på plakaten. Her møter vi nok en gang herlige Max og de andre kjæledyrvennene igjen idet de finner på nye, morsomme sprell mens eierne deres ikke er hjemme.

SUPERHELT-SØNDAG
Søndags kveld er det duket for visning av «Spider-Man: Far from Home».

– Peter Parker ønsker fri fra Spider-Man og drar på ferie til Europa sammen med vennegjengen. Den menneskelige superhelten Peter Parker aka Spider-Man blir med sine beste venner Ned, MJ, og resten av gjengen på en Europa-ferie. Men Peters planer om å forlate superhelttilværelsen i et par uker går fort i vasken når han plutselig blir involvert i å hjelpe Nick Fury med å avdekke mysterier om flere angrep som skaper kaos på kontinentet, skrives det om filmen, som har 12 års aldersgrense.

MYSTISK MUSIKKMORO
Er du mer interessert i musikk enn superhelter og fotballspillere, kan du få med deg siste visning av filmen «Yesterday» mandag. Komedien er regissert av Danny Boyle, og handler om en musiker som en dag våkner opp til en verden hvor alle andre har glemt The Beatles.

– Låtskriveren Jack drømmer om sitt store gjennombrudd, men sliter med å finne sin egen stemme. En dag blir han truffet av en buss, og når han våkner opp har alle andre på kloden på mystisk vis glemt musikken til The Beatles fullstendig. Karrieren hans skyter rekordfart når han spiller låtene deres og folk tror han har skrevet dem selv, lokker distributøren.

GRU OG GRØSS
Siste film ut denne kinouken, er siste visning av grøsseren «Annabelle Comes Home», som har 15 års aldersgrense.

– For å hindre at Annabelle skaper mer fordervelse, låser demonologene Ed og Lorraine Warren, henne inn i et rom i huset sitt, plasserer henne "trygt" bak vigslet glass og får en prest til å velsigne den besatte dukken. Men marerittet gjenoppstår en natt når Annabelle vekker de onde åndene i rommet og alle peiler seg inn på et nytt mål – Warrens ti år gamle datter Judy og vennene hennes, skrives det om filmen.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.