Brynjar Erdahl Foto: Brynjar Erdahl

– Halvdan er en av Norges fremste artister

Skrevet av Mari Rokkan
03.01.2019 21:00 - OPPDATERT 04.01.2019 12:02

Lofoten og Vesterålen orkesterforening gleder seg over musikalsk samarbeid med Halvdan Sivertsen og Vågan kulturskole i mars.

– Dette blir første gang vi møter Halvdan Sivertsen til musikalsk samarbeid. Vi gleder oss stort til denne konserten hvor vi og Halvdan har hoveddelen av konserten. I tillegg har vi også fått med i egne avdelinger Vågan kulturskoles barnekor, «Lofoten miniVoices» og distriktsmusikergruppa «Ensemble Blå» fra Sortland, melder orkesteret i en pressemelding. 

ARTIST AV RANG
Lofoten og Vesterålen Orkesterforening er et semi-profesjonelt symfoniorkester med rundt 45 faste musikere. Det består av unge og voksne amatører i et stort aldersspenn, samt profesjonelle musikere bosatt i regionen.

Konserten vil finne sted i Lofoten kulturhus 17. mars. Prisbelønte Bjørn Sagstad skal dirigere orkesteret. 

– Halvdan Sivertsen er en av Norges fremste artister og etter manges mening landets beste entertainer. Hans konserter kjennetegnes blant annet ved hans unike evne til å blande humor med alvor. Hans velkjente sanger som eksempelvis «Kjærlighetsvisa», «Sommerfuggel i vinterland» og «Nordaførr vårvisa» er uomtvistelig meget godt befestet i den norske sang-flora. Halvdan har gjennom mange år og gjennom skiftende trender, befestet seg som en artist av rang, skriver orkesteret.

PUBLIKUMSVENNLIG
I tillegg er et par av sangene spesialarrangert for Vågan kulturskoles barnekor, Lofoten miniVoices, som består av barn fra Vestvågøy og Vågan og som blir dirigert av Hege Stenhoff Hov. Halvdan har også en avdeling sammen med distriktsmusikergruppa, Ensemble Blå fra Sortland. Klavertrioen består av Sindre Myrbostad på klaver, Lisa Isabel Holstad på cello og Maria Eikefet på fiolin. Konserten arrangeres i samarbeid med Vågan kulturskole.

– Vi ser nå fram til  en publikumsvennlig konsert i særklasse, konkluderer orkesteret. 

Lofoten miniVoices, her i aksjon med gjester under en konsert i kulturhuset. Foto: Mari Rokkan

 

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.