Hans hus, hans regler

Skrevet av Morten Moe
25.06.2020 18:00 - OPPDATERT 26.06.2020 10:02

UKENS FILMER: Onsdag:
Brahms' Curse: The Boy 2

Oppfølgeren til grøsseren «The Boy» fra 2016 om dukken Brahms. Denne gangen har han nye regler som må følges.

Uvitende om stedets grusomme fortid flytter en ung familie inn gjestehuset til Heelshire Mansion. Deres sønn Jude får seg snart en ny venn – en mystisk og nesten menneskelig dukke han kaller Brahms.

En rekke merkelige ting begynner å skje, og oppførselen til Jude forandrer seg. Foreldrene legger plutselig merke til hans skremmende og voldelige tegninger, og Jude advarer til stadig om at de ikke må gjøre dukken sint, og at de må følge reglene Brahms har satt.  Fortsatt hans hus, fortsatt hans regler.Skuespillere: Katie Holmes
Aldersgrense: 15
Regissør: William Brent Bell
Produksjonsår: 2020
Premiere: 19.06.2020
Lengde: 1 t 26 min
Land: USA
Sjanger: Grøsser

Fredag og søndag:
Knerten og sjøormen

I den nye filmen om Knerten (300 ½ år) og Lillebror (7) får vi være med på verdens beste sommerferie på den magiske sommerøya til Tante Thea, og vi blir kjent med Eddy (8) og den selvutnevnte sjøormeksperten Blegen (omkring 40).

Noen har sett en sjøorm i fjorden, og Blegen trenger hjelp til å finne den. Men Knerten er skeptisk til både Eddy og Blegen. Sjøormer tror han ikke på, og Eddy forstyrrer den planlagte svømmeopplæringen. Når Lillebror vil på sjøormjakt vil ikke Knerten være med, for Knerten vil ha Lillebror for seg selv.
Men hva om sommeren med Eddy blir tre ganger så gøy? Og hva om de klarer å hjelpe Blegen med å bevise at sjøormen faktisk finnes? Havet er jo så stort at ingen vet hva som finnes der nede - ikke en gang Knerten! Sammen legger de ut på en spennende jakt som gjør sommerferien til deres mest eventyrlige noensinne.

Skuespillere: Espen P. A. Lervaag, Filip Mathias Eide, Mia Ålvik, Anette Hoff, Silya Nymoen, Silje Storstein, Sjur Vatne Brean, Kristoffer Olsen
Aldersgrense: Tillatt for alle
Regissør: Tove Undheim
Produksjonsår: 2020
Premiere: 03.07.2020
Lengde: 1t 11min
Land: Norge
Sjanger: Barnefilm, Familiefilm
Språk: Norsk

Mandag:
Sangklubben

For kvinnene på en militærbase i England føles tiden lang og bekymringene store når mennene er ute i tjeneste. Blant dem er Kate og sprudlende Lisa, som tar initiativ til å arrangere fellesaktiviteter for å styre tankene over på noe annet.

Ideen om et sangkor vekker begeistring, skjønt det er noen uenigheter rundt sjanger. Kate elsker å synge flerstemt i et klassisk repertoar, men Lisa vil heller live det hele opp med poplåter der alle kan synge med.

En dag inviteres koret til å opptre i Royal Albert Hall, og for å klare å gjennomføre må alle legge uenighetene bak seg og samarbeide om å finne en felles melodi. 

Sangklubben er en varm og oppløftende film, basert på en sann historie og regissert av Oscar-nominerte Peter Cattaneo, som sto bak ‘I blanke messingen’. Robbie Williams har skrevet musikk til filmen.Skuespillere: Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan, Jason Flemyng, Teresa Mahoney
Aldersgrense: Tillatt for alle
Regissør: Peter Cattaneo
Produksjonsår: 2019
Premiere: 26.06.2020
Manus: Rosanne Flynn, Rachel Tunnard
Lengde: 113 minutter
Land: England
Sjanger: Drama, Komedie
Språk: Engelsk


Tirsdag:
13 måneder

Filmen forteller historien om Daniel Ryes fangenskap i det omtalte IS-fengselet i Raqqa i Syria, der flere vestlige gisler, bl.a James Foley, ble holdt fanget i 2013/2014.

Den sanne og utrolige historien om Daniel Rye, 23 år gammel dansk fotograf som satt 398 dager i IS-fangenskap.
Sitater fra dansk presse:
"Ulidelig spennende"
"Nervepirrende og dypt rørende"
"Aktuelt og skremmende stykke Danmarkshistorie"

I filmen følger vi Daniels kamp i fengselet, hans vennskap med Foley, parallelt med hvordan familien hjemme i Danmark håndterer frykten for å miste sin sønn og forsøker forhandle med dansk regjering på den ene side og terrorister på den andre.

Filmen er basert på Puk Damsgårds bestselger "Ser du månen, Daniel", og filmen er sett av nesten en halv million i Danmark. Den er kritikerrost og har sanket danske filmpriser for beste hovedrolle, birolle og manus samt publikumsprisen.

Regien er ved Niels Arden Oplev kjent for "Menn som hater kvinner", og co-regien ved skuespiller Anders W. Berthelsen (Krøniken). Prisbelønte Espen Smed har hovedrollen som Daniel, og han er omgitt av meget sterke birolle-karakterer.Skuespillere: Espen Smed, Anders W. Berthelsen, Sofie Torp, Toby Kebbel
Aldersgrense:1 5 år
Regissør: Niels Arden Oplev og Anders W Berthelsen
Produksjonsår: 2019
Premiere: 29.05.2020
Manus: Anders Thomas Jensen
Lengde: 139 minutter
Land: Danmark, Norge
Sjanger: Drama
Språk: Dansk