I FULL GANG FØR JULA: For sjuende gang går aktører i Vågan sammen om å gi julegaver og esker med mat til trengende i Vågan. Julemiddag skal det også bli. Med klokka: Anne-Grethe Nilsen (i oransje genser), Greta A. Kreÿ, Inger Berger Rasmussen, Harold Holtermann og Mari Rokkan. Foto: Karianne Steen

Harold jobber for julegleden: – Det betyr mye å få glede andre mennesker!

Skrevet av Karianne Steen
05.10.2018 16:00 - OPPDATERT 06.10.2018 16:02

For sjuende år på rad deler Aksjon Juleglede ut flere hundre julegaver og esker med mat til trengende i Vågan, og inviterer til julemiddag. Bedrifter og privatpersoner oppfordres til å bidra.

Aksjon Juleglede ble startet opp etter et initiativ fra Dan Jimmy Johansen i 2011, og er nå et organisert samarbeid mellom Svolvær sanitetsforening, Kirken i Vågan, Våganavisa og Familieenheten i Vågan kommune. Arbeidsgruppa er i full gang med å arrangeres Aksjon Juleglede for sjuende gang.

MAT FOR EN BRA JUL
Prostiprest Harold Holtermann har vært med i arbeidsgruppa for Aksjon Juleglede i flere år. Han har spesielt ansvar for utdelingen av julemat, og for å være i kontakt med mennesker som det kan være aktuelt å invitere til julemiddag.

Holtermann mener det er viktig at alle får en oppmerksomhet til jul, så man ikke føler seg glemt. Mateskene skal være et tilskudd til å ha en bra jul, med litt ekstra godt pålegg, ingredienser til julemiddag og godteri til barna. Aksjon Juleglede handler mat hos Spar-butikken på Storøya, som pakker eskene på dugnad.

– I fjor ga vi bort rundt 60 matesker. Dette er den største utgiftsposten for Aksjon Juleglede, og vi ønsker oss pengegaver fra bedrifter og enkeltpersoner, sier Holtermann, som sier at bidrag kan gis via konto eller Vipps.
– Vi står også med bøsser på torget under tenninga av julegranen første søndag i advent, sier en håpefull Holtermann, som også har engasjert seg i den årlige julemiddagen på musikkhuset i Svolvær.

– Det er flott å feire i lag hvis man er alene. For egen hygge, og for å være med og skape et hyggelig fellesskap, sier Holtermann, som anslår at rundt 15 personer benyttet seg av tilbudet om julemiddag i fjor. Det er plass til flere rundt bordet.
– Hvis noen vil være med i fellesskapet enten som gjester eller frivillige, så er de velkommen til å ta kontakt. Vi ordner skyss til de som trenger det. Også fra bygdene litt lenger unna, sier Holtermann.

– INGEN SKAL MANGLE NOE I JULA
Utdeling av julegaver er et annet viktig tiltak i Aksjon Juleglede. Holtermann forteller at bedrifter og enkeltpersoner leverer ting de har kjøpt til servicetorget på rådhuset, som står klare til å ta imot. Gavene sorteres etter kjønn og alder, og pakkes av frivillige i sanitetsforeningen.
– Vi deler ut hundrevis av julegaver til store og små i hele kommunen, sier Holtermann.

Alle typer gaver er kjærkomne. Men Holtermann har en særlig oppfordring til folk som kan strikke.
– Varme lester er veldig populært. Særlig til menn! Det er mange menn som sitter alene som neppe strikker selv, men som trenger varme lester, smiler Holtermann, som ser på arbeidet for Aksjon Juleglede som en meningsfull oppgave.
– Det betyr mye å få være med og glede andre mennesker, og i jula bør vi ha et ekstra stort hjerte. Ingen skal mangle noe for å ha en god jul, mener Holtermann.

De som vil gi julegaver til Aksjon Juleglede, kan levere disse på kommunens servicetorg (første etasje på rådhuset). Bidrag til mateskene gis via kontonummer 1503 52 66043 eller Vipps 129609.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.