Siste stopp for Kystpuls var Harstad, hvor temaet var skipsindustri som motor for blå vekst. Nå er det Lofoten og reiseliv som står på agendaen. Fra venstre: moderator Nils Mehren (til daglig journalist i NRK Troms), konsernsjef Eirik Welde i Nordlaks, daglig leder Baard Meek-Hansen fra Grovfjord Mek. Verksted, og prosjektleder Ørjan Birkeland i Equinor. Foto: Therese Rist, Senter for hav og Arktis.

Havdebatt på Event House

Skrevet av Mari Rokkan
23.04.2019 18:00 - OPPDATERT 24.04.2019 07:02

Torsdag 25. april inviterer Senter for hav og Arktis til debatten «Bærekraftig blått reiseliv: Hvor går ferden videre?».

– Det er mye vi ikke vet om framtiden, men vi vet at vi i Norge skal fortsette å leve av havet. Reiseliv er en av de blå næringene som er i sterk vekst. Det gir innovasjon, utvikling og arbeidsplasser i kystsamfunnene, men har også negativ påvirkning på miljø og klima. Hvordan kan vi lykkes med å skape økonomisk vekst uten for store voksesmerter? Kan reiseliv og andre havnæringer leve lykkelig side om side? Og er turistenes inntog en trussel mot det gode liv langs kysten? 

Dette skriver Senter for hav og Arktis som nå inviterer til havdebatt i Svolvær, nærmere bestemt på Event House Lofoten i Svolvær torsdag 25. april kl. 18.

DEBATT OG SAMTALE
Debattkvelden har fått tittelen «Bærekraftig blått reiseliv: Hvor går ferden videre?». Til debatten kommer flere innledere. Unni Myklevoll, studierektor ved Lofoten Reiselivfagskole, skal snakke om det å være turist langs kysten anno 2019. Ronny Brunvoll, redgiver i Mimir skal deretter ta for seg hva et bærekraftig reisemål er. Astrid Maria Cabrera, stipendiat ved UiT Norges arktiske universitet vil deretter snakke om hvordan framtidens reiseliv ser ut. 

– Etter innledningene vil vi kjøre debatt med dette spennende panelet:  Kjersti Tønnessen Busch, daglig leder i SALT, Elias Trones, representant i Ungdommens fylkesting i Nordland, Ann Kristin Gjelsten, finansieringsrådgiver i Innovasjon Norge Arktis, Jann Engstad, eier og driver av Lofoten Aktiv og Ronny Brunvoll, rådgiver i Mimir. Moderator vil være Arne O. Holm, ansvarlig redaktør i High North News, skriver senteret videre. 

Arrangementet er del av konseptet Kystpuls fra Senter for hav og Arktis. I 2019 reiser senteret norskekysten fra nord til sør for å skape den nære samtalen om hvordan vi skal leve av havet - nå og i framtiden. Debatten er åpen for alle. 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.