Hedda Bremseth (t.v) og Truls Krane Meby (t.h) sammen med reddende engel og skuespiller Fred Meyer er klare for filminnspilling. Foto: Jane Willassen

Lager film om nettdating i Nord-Norge

Skrevet av Jane Willassen
10.08.2018 13:59 - OPPDATERT 11.08.2018 13:28

Filmskaper Hedda Bremseth og Truls Krane Meby er klar for opptak til kortfilmen «Tander». Hedda er nemlig valgt ut som årets unge kunstner for Artic Moving Image Filmfestival i Harstad.

På ei kaia i Vesterålen står to filmskapere og venter på skyss. Det vil si, den reddende engelen, Fred Meyer, er klar til å frakte dem over til Skogsøya,  hvor noe av innspillingen skal foregå. Fred skal også ha en liten rolle –det  synes han  er artig.

– Æ ble jo høddhenta eller heddhønta, sier Meyer, som bor på naboøya.

Hurtigbåtanløpet Myre - Smines ble nedlagt i år, og blir en del av kortfilmens problemstilling.

GODT SAMARBEID
Hedda Bremseth har bodd i Kabelvåg i mange år, og tatt bachelor i samtidskunst ved Nordland Kunst og Filmskole. I sommer flyttet hun til Trondheim hvor hun nå tar en mastergrad på Kunstakademiet. Filmskaperen  har nå fått et bestillingsverk fra Artic Moving Image Filmfestival i  Harstad, som går av stabelen i oktober. Hun skal være festivalkunstner og i tillegg presentere tidligere kunstverk.  Bremseths filmer  er blant annet vist på Toronto shortfestival og Ponte Nordica i Sao Paulo.

Med seg på laget har hun altså Truls Krane Meby fra Svolvær, som for tiden er bosatt i Berlin. Der jobber han med større prosjekter, som han ofte lager produksjoner på i Nordnorge. Truls er blant annet kjent for filmer som  «God maskingeværlyd», «Verdensvevde kropper» og den aller siste,  «Mobile», som hadde premiere på Palm Springs International Filmfestival  i juni 2018.

UTFORDRENDE DATE
– Hva handler denne kortfilmen om?

– Den handler om nett-dating i Nord-Norge, og de utfordringene det kan føre med seg i avstand. Det er vanskeligere å bo på ei øy, særlig når båtanløpet er nedlagt. Man må strekke seg så mye lengre for å møte kjærligheten, sier Hedda.

Hedda er manusforfatter og ideskaper for filmen, og har leid inn Truls som filmfotograf. De har samarbeidet på flere prosjekter, og ønsker å fortsette med det. Begge synes det var en fin kulisse til filminnspilling, og forteller at de reiser videre til Harstad lørdag hvor resten av innspillinga skal foregå. 

– Jeg kom meg faktisk fra Berlin og til Smines kai, på  en og samme dag, og det er jo ganske bra, smiler Truls.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.