Foto: Øyvind Toft

Hedrer pappa Ole med ny låt

Skrevet av Mari Rokkan
02.11.2018 11:06 - OPPDATERT 02.11.2018 18:00

Kari Bremnes dediserer sangen «Når du går» til faren Ole H. Bremnes.

Fredag ble låten sluppet i digitale strømmetjenester, og i anledning plateslippet la Svolværartisten ut følgende melding på sin Facebookside:

– I dag er sangen «Når du går» ute i verden. Den er dedisert faren min, som gikk bort i mars. Jeg begynte å skrive den året før, da jeg skjønte at heller ikke han skulle slippe unna. Det tar tid å fatte. At det skal skje. At du skal miste det mennesket. Og ingen har svar på det spørsmålet som kommer tilbake igjen og igjen: Hvor går du når du går?, skriver hun.
– Jeg ville at denne sangen skulle åpne i et fortrolig rom, med nesten bare gitar og stemme. Og at den skulle vokse i intensitet og kraft, ut av det lille rommet, til et større. Døden er ikke liten, ikke privat, den er uten tak og vegger, den sprenger alle de grensene vi har. 

IKKE BARE MØRKT
Bremnes skriver videre at hun vet at sangen omhandler et såkalt mørkt tema.
– Men jeg ville at sangen også skulle ha lys i seg. Ærlighet. Og noe vakkert. Som på Allehelgens dag, første helgen i november, når lysene tennes på kirkegårder over store deler av verden, i minne om de døde. Det er ikke bare mørkt, skriver hun.

– Når jeg slipper en sang ut av hendene er den ikke lenger min alene. Den tilhører dem som hører den og tar den til seg, på hver sine mulige måter. Det er det fineste med å lage sanger. At noe sånt kan skje.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.