Kaptein og områdesjef Bjørn Ragnar Larsen i Lofoten Heimevernsområde (t.h.) overrakte William Hakvaag en plakett som takk for innsatsen han har lagt ned for å formidle krigshistorien. Alle foto: Mari Rokkan

Heimevernet hedret William

Skrevet av Mari Rokkan
08.05.2019 16:00 - OPPDATERT 09.05.2019 09:12

Krigsminnemuseets William Hakvaag ble takket for sin innsats som historieformidler av Lofoten heimevernsområde på selveste frigjøringsdagen.

– William får denne utmerkelsen fordi han alltid stiller opp for oss når vi ber han, og fordi han har støttet og jobbet for forsvarssaken i en årrekke. Vi setter stor pris på den jobben han har gjort og fortsatt gjør, sier kaptein og områdesjef Bjørn Ragnar Larsen i Lofoten Heimevernsområde

– Jobben han har gjort er viktig for sikkerheten vår, da vi er nødt til å kunne vår historie for å skjønne hva framtiden kan bringe, påpeker han.

– Det at William i tillegg gir ut bøker om emnet er flott, da det er nødvendig å repetere historien og få fram ting fra glemselen. Det er få tidsvitner igjen, så dagens unge er nødt til å bli fortalt historien fra andre kilder.

OVERRASKET
Som et symbol på Heimevernets takknemlighet, har Hakvaag nå fått tildelt en plakett hvor det takkes for samarbeidet. Overrekkelsen skjedde på selveste frigjøringsdagen i Lofoten krigsminnemuseums lokaler.

– Det er selvsagt veldig hyggelig å få en slik utmerkelse, og den kom ganske så overraskende på meg, smiler hovedpersonen selv, og forteller videre at han mener Heimevernet spiller en viktig rolle i vårt samfunn - også i fredstid.

– Heimevernet har trappet ned de siste årene og sjøheimevernet er mer eller mindre nedlagt. Skjer det noe i Norge er det heiemevernet et viktig apparat som settes inn, enten det er terror eller andre store hendelser. Jeg håper derfor at man nå vil styrke beredskapen framover, avslutter han. 

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.