Foto: Vesterålen regionråd. På bildet fra venstre: Ordfører Sortland kommune Tove-Mette Bjørkmo, fagansvarlig Master i helsesøsterfag Anne-Gerd Karlsen ved UiT Norges Arktiske Universitet, ordfører Øksnes kommune Karianne Braathen, ordfører Hadsel kommune Siv Dagny Aasvik, ordfører Lødingen kommune Atle Andersen (bak), avdelingsleder for Master på Institutt for helse- og omsorgsfag ved UiT Nina Foss, og ordfører Bø kommune Sture Pedersen.

Helsesøster-utdanning kommer nærmere

Skrevet av Mari Rokkan
01.12.2018 20:00 - OPPDATERT 02.12.2018 18:02

Fra neste år blir det mulighet til å ta helsesøster-utdanning i ved UiT, studiested Harstad.

– Det er svært viktig at vi får utdannet flere helsesykepleiere de nærmeste årene. Helsesøstrene som jobber i dag gjør en særdeles viktig jobb med barn og unge og familier. Vi står nå overfor et generasjonsskifte, som gjør at det haster å få flere utdannede helsesykepleiere og at de som i dag jobber i tjenesten uten å ha utdanningen, får mulighet til å ta masterutdanning, sier leder  av Vesterålen regionråd, Siv Dagny Aasvik, i en pressemelding.

Regionrådet har en samarbeidsavtale med UiT Tromsø arktiske universitet, en av sakene regionrådet har vært mest opptatt av er flere studieplasser til helsesykepleiere.

– Vi er glade for å fortelle at Universitetet i Tromsø fra neste høst vil øke til 30 studieplasser i Tromsø på master i helsesykepleie, det opprettes 10 nye plasser i Harstad og 10 nye plasser i Alta. Studiet har samme studieplan på alle studiestedene. Det går på deltid over tre år, og er samlingsbasert. Fellesemner har samlinger i Tromsø for alle studentene, mens fagspesifikke emner vil gå i Harstad og Alta. Det er ønskelig at studentene kan ha sine praksisperioder i regionen der de bor, står det videre.
Dette gjør at Lofotinger og Vesterålinger kan søke enten på studieplass i Tromsø, eller i Harstad fra høsten av.
– Vi vil tilrettelegge slik at dette er mulig å kombinere med jobb og familie, sier Nina Foss som er avdelingsleder for masterprogrammene ved Institutt for helse og omsorgsfag.

Fagansvarlig ved Master i helsesykepleie, Anne-Gerd Karlsen, sier følgende:
–  VI har som mål å utdanne helsesykepleiere med høy kompetanse. Vi vil tilby en kvalitetsmessig god Master i helsesykepleie til distriktene. Det vil bidra til at tjenesten i kommunene er oppdatert faglig, og kan utvikle framtidig helsesykepleietjenesten til det beste for barn, unge og deres familier.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.