Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Her er kommunens regler for testing

Dersom en person blir bekreftet smittet med covid-19, har uvaksinerte husstandsmedlemmer over 18 år en plikt til å teste seg (gjelder fra 17.november). Testingen skal skje enten ved å teste seg i 7 påfølgende dager med selvtester, eller annenhver dag i 7 dager med PCR-test. (Nytt)

Følgende anbefales å teste seg:

• Alle med nyoppståtte luftveissymptomer eller andre symptomer på covid-19, uavhengig av vaksinasjonsstatus.

• Uvaksinerte husstandsmedlemmer under 18 år til en person bekreftet smittet med covid-19. Disse anbefales å følge et av de to testregimene for uvaksinerte husstandsmedlemmer over 18 år. (Nytt)

• Vaksinerte husstandsmedlemmer til en bekreftet smittet person anbefales å teste seg to ganger i løpet av en uke. Nærkontakter i husstand anbefales å holde seg hjemme til negativt første prøvesvar foreligger. (Nytt)

Husk at man ikke kan/ eller skal testes ut av isolasjon. Har du testet positivt er isolasjonen 5 dager. Les retningslinjene for dette her.

FLERE NYE TILFELLER
Ellers har kommunen mandag rapportert om 29 nye tilfeller av Covid-19 i løpet av helgen, hvorav 24 var fullvaksinerte voksne.

Samtidig opplyses det at det ikke er noen nye innleggelser den siste uken, heller ikke noen nye tilfeller på sykehjemmene.

 

[annonse]
 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.