LUNSJKAFÉ: – Her spiser du for en rimelig penge – og har du ikke penger, får du spise likevel! sier Nils Ola Silfwerin i Frelsesarmeen. Foto: Karianne Steen

– Her spiser du for en rimelig penge. Og har du ikke penger, får du spise likevel!

Skrevet av Karianne Steen
10.10.2018 10:02 - OPPDATERT 10.10.2018 20:01

Hver tirsdag arrangerer Frelsesarmeen åpen kafé i lokalene i Sivert Nilsens gate. – Vi har et spesielt kall for sosialt arbeid og omsorg for hele mennesket, sier Nils Ola Silfwerin.

OLAS VAFLER
Silfwerin har vært leder for Frelsesarmeens korps i Svolvær i fire år. Han står over soddgryta som begynner å bli tom når Våganavisa kommer innom. Det er tydelig at lunsjkafeen er et populært tilbud som mange benytter seg av. Menyen er forskjellig fra gang til gang, men én ting er fast: vaflene.
– Det er han Ola sine vafler, du får dem ikke bedre noen plass i Lofoten! sier Linda Andorsen, som er innom som gjest denne tirsdagen. Og han Ola er altså Silfwerin selv.

Ola forteller at Frelsesarmeen har et spesielt kall for sosialt arbeid og omsorg for hele mennesket. Lunsjkaféen er et sosialt tiltak, sammen med andre tilbud som korkvelder og strikkekafé.

SOSIALT: Praten gikk livlig rundt bordene da Våganavisa var innom Frelsesarmeens lunsjkafé tirsdag formiddag. Foto: Karianne Steen

KOR OG STRIKKEKAFÉ
Astrid Arentsen og Oddny Helene Aleksandersen er bare gjester i dag, men de jobber også som frivillige for Frelsesarmeen. De skryter av tilbudet.
–  Det er veldig koselig, med god mat og masse folk, sier Oddny, mens hekletøyet foran henne tar form i et imponerende tempo.
– Vi har også strikkekafé på mandager. Der er vi nesten 30 personer som møter, sier den håndarbeidsglade damen.

FASTE GJESTER: Astrid Arentsen og Oddny Aleksandersen er både gjester og frivillige på Frelsesarmeen sine sosiale tilbud. Foto: Karianne Steen
Og det stopper ikke der: Annenhver uke har menigheten øvinger med eget kor.
– Vi heter SangGlede, og har stadige opptredener, sier Astrid og Oddny, som blant annet skal opptre onsdag kveld.
Da får Frelsesarmeen i Svolvær nemlig storfint besøk, av kommandør William Cochrane som er leder for Frelsesarmeen i Norge, Island og Færøyene.

FOLK KOMMER TILBAKE
Stor eller liten, høy eller lav: Hos Frelsesarmeen er alle velkomne.
– Her er alt mulig av folk. Det er kanskje et lite steg å komme første gangen. Men folk føler seg velkomne, og da kommer de tilbake, smiler de to damene.

Ola forteller at de sosiale tiltakene finansieres med penger som kommer inn fra julegryta, som Frelsesarmeen setter opp på kjøpesenteret Amfi i ukene før jul. Han gjentar damenes budskap om at alle er velkomne.
– Her spiser du for en rimelig penge – og har du ikke penger, får du spise likevel!

KRISTEN MENIGHET: – Frelsearmeen er en kristen menighet, sier leder Nils Ola Silfwerin. Foto: Karianne Steen


 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.