Foto: Trine Sivertsen

Holder nivået

Skrevet av Trine Sivertsen
09.06.2019 14:00 - OPPDATERT 10.06.2019 10:02

Etter en braksuksess på åpningen av Codstock fredag, er det alltid spennende å se om nivået kan holdes. På spaserturen fra der jeg har satt opp camp for helga, tusler jeg forbi båtene i havna hvor musikken har blitt spilt siden morgenen av. Festivaldeltakere imponerer med kostymer og god energi på dag to av bluesfestivalen. Det har kommet flere folk inn til Henningsvær for å være med på festen, og dette lover godt.

Det har blitt et betraktelig mye bedre vær enn dagen i forkant, og i løpet av ettermiddagen kommer sol og blå himmel. På slike dager er det fantastisk å være i Henningsvær, det merkes liksom på stemningen at været er bra. Smilene er bredere, latteren høyere. Det kan selvfølgelig også bare være en aldri så liten festivalpromille, men hvem er jeg til å spekulere.

Lørdag ble det spilt konserter fra klokken 14:00 på festivalens tre ulike arenaer, Damperiet, Klatrekaféen og Trevarefabrikken.
 
SOLID STEMNING
På Trevarefabrikken er uteområdet flittig tatt i bruk i anledning det fine været. Det grilles og serveres øl, og folk nyter selskapet rundt seg og den spektakulære utsikten. Lokalet fyller seg nærmest til randen innen 22:30 når kveldens konsert med Danielle Nicole Band setter i gang.
 
For de som har vært på Codstock en del ganger, er denne dama kanskje et kjent ansikt, for hun har spilt her før, men da som hovedsanger og bassist i bandet «Tramped Under Foot». I 2015 ga hun ut sin første soloplate, «Wolf Den».
 
Hun imponerer med et enkelt, autentisk lydbilde, hvor stemmen og energien hennes virkelig får stråle. Danielle både synger og spiller bass, også har hun med seg trommis og gitarist. Hun gir noe som er nødt til å være 110%, og energinivået blant publikum begynner å få en ganske god takhøyde.
 
Nicole leverer en solid konsertopplevelse, til rungende applaus.
 
INGEN ØL ER TRYGGE
Neste band på scenen er J.T. Lauritzen & The Buckshot Hunters. I 2018 ble de nominerte til Spellemannsprisen i klassen blues.  Jan Tore Lauritzen og hans band er en gjeng med dyktige musikere, og de leverer fra start. Det bys opp til dans i lokalet, og ingen øl er trygge. Midnattssolhimmelen gjør folk døgnville, og det er jo unikt å være på konsert i sene nattetimer og legge fra seg konseptet med tid.
 
Lauritzen og bandet vet hva de holder på med, og jeg fryder meg når de drar inn trekkspill og munnspill i løpet av showet. Til og med folk bak baren lar seg rive med i dans mellom skjenking av øl, og mot kveldens slutt er det de færreste som er klare til å avslutte.
 
Dag nummer to på Codstock-festivalen er intet annet enn en stor suksess.

Bildeserie
Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.