FEM ÅR MED HØSTJAZZ: Vågan og Vestvågøy kulturskoler fylte kulturhusfoajeen med et varmt og velsmidd jazzrepertoar lørdag formiddag. Solist: Ingrid Mellingsæter-Jokic (16). Foto: Karianne Steen

Høstjazz + LofotJazz = Sant

Skrevet av Karianne Steen
28.10.2018 12:01 - OPPDATERT 30.10.2018 12:32

Vågan og Vestvågøy kulturskoler fylte kulturhusfoajeen med et varmt og velsmidd jazzrepertoar under LofotJazz lørdag formiddag.

– Høstjazzen fyller fem år i år! Den startet som et ønske om å la elevene fra de to kommunene møtes til jevnlige fellesprosjekter, sier vokalpedagog Hege Steenhoff Hov, som underviser sangelever i Vågan og Vestvågøy kulturskoler.

JAZZ ER UTVIKLENDE
Repertoaret for Høstjazzen varierer tematisk fra år til år, og årets jazz hadde ”Standard” som tittel. Hov forteller at sangerne utelukkende har tatt for seg låter fra det som kalles standardjazz-repertoaret.

Hov mener det er viktig å lære noe om det som ligger til grunn for dagens musikk; å åpne døra til en sjanger som mange ikke har hørt noe særlig på – eller om.
– Vi prøver oss litt på improvisasjon, som er et viktig element i jazzen. Det er veldig utviklende, smiler Hov etter konserten.

DREAM A LITTLE DREAM: Anna Kristina Larsen (16) fra Henningsvær leverte en nydelig versjon av den klassiske låta fra 1931. Foto: Karianne Steen
LUN LYKKE
Og utviklende kan vi skrive under på – for maken til stødige prestasjoner skal man lete lenge etter blant så unge utøvere. De rundt hundre frammøtte så ut til virkelig å nyte den lune lykken som ungdommene fra scenen leverte i et timelangt repertoar.

De så ikke så verst lykkelige ut, de unge på scenen, heller. Med Hov i front og et trygt tremannsband i ryggen, sang og spilte utøverne seg gjennom et varmt og velsmidd repertoar. Gjennom flotte solistprestasjoner og korpartier med trøkk og timing fikk publikum servert låter som ”Autumn Leaves”, ”Fly me to the moon” og ”Dream a little dream”.

At LofotJazz på denne måten også fikk et lokalt, standard og deilig nedstrippet jazzinnslag i sitt varierte program, kan bare karakteriseres som et lykkelig pluss for festivalen. Høstjazz + LofotJazz = Sant. 

KOSTE SEG: Berte Ynnesdal og Eva-Mette Lundahl fra LofotJazz så ut til å kose seg under Høstjazzen lørdag formiddag. Foto: Karianne Steen
FAKTA
HVA: Høstjazz
HVOR: LofotJazz 2018, Lofoten kulturhus
NÅR: Lørdag formiddag
MUSIKERE: Sangere fra Vågan og Vestvågøy kulturskoler, 
Brage Tørmænen (trommer), Ole Henrik Thuv Nilsen (gitar), Bengt-Ronny Lorentzen (bass), Hege Steenhoff Hov (dirigent)
PUBLIKUM: Rundt 100

Bildeserie
Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.