Spar Storøya ble Årets Bedrift i fjor. Nå kårer vi deres etterfølger - send inn forslag!

Hvem blir Årets Bedrift 2019?

Skrevet av Morten Moe
04.11.2019 14:00 - OPPDATERT 04.11.2019 20:02

Fristen for å sende inn forslag er 20. november. Og i år har vi også en ny pris å dele ut.

Prisen Årets Bedrift har blitt delt ut siden 2007. Daværende redaktør av Våganvisa, Edd Meby, hadde et ønske om å hedre næringslivet og fikk med seg Næringsforeningen og Sparebank1 Nord-Norge på laget.

– For å bli en av de tre finalistene og for å vinne, så må man ha utmerket seg på en eller flere måter. Et av kriteriene er dessuten at bedriftene må ha levert gode resultater over tid, sier banksjef Geir Bingsli i Sparebank1 Nord-Norge.

MYE SKJER
Prisen Årets Bedrift 2019 deles altså ut etter at Våganavisas lesere har foreslått kandidater. 20. november er siste frist for å foreslå kandidater. Deretter plukker juryen ut tre av disse som er med videre.  27. november presenteres disse i Våganavisa, og 3. desember offentliggjøres vinneren på den årlige næringslivslunsjen og konjukturbarometer-presentasjonen i regi av Sparebank1 Nord-Norge.

– Mange aktører i næringslivet drives godt, og mange av disse kjenner vi. Det er sikkert også mange i denne kategorien som vi ikke legger merke til. Og det er derfor vi ber folk om å komme med forslag, sier Bringsli.

– Det skjer mye i Vågan om dagen og det går godt for mange. Det er derfor flere som burde nomineres for det de får til og skaper, legger han til.

HEDRES DE SOM HEDRES BØR
Foruten Bringsli selv, består juryen av Line Sæthre Blomstrand i Vågan næringsforening,  og redaktør Morten Moe i Våganavisa.

– Vi gjør dette fordi vi ønsker å vise at vi setter pris på næringsaktørene i Vågan. Hver og en av dem er viktig for å skape de tilbud og det mangfold vi har i kommunen, sier Blomstrand.

– Formålet med prisen er å hedre noen av de som hver dag gjør en stor jobb for å videreutvikle sin virksomhet som igjen er med på å videreutvikle næringslivet her Vågan. Vi ser etter bedrifter som leverer gode produkter eller service i hverdagen, det kan også være en virksomhet som har ekspandert eller lyktes i nye markeder. Om de tjener penger er det flott, sier Blomstrand

NY PRIS I ÅR
Nytt av året er det at det også vil bli delt ut en pris til Årets Gründer.
– Gründerne i Vågan er viktige. Vi har et stort nettverk her i kommunen, og vi ønsker å få disse fram i lyset. Kanskje er det noen som sitter på gjerdet og kan komme ned om de ser at det er andre som har satset. Dette er en del av mangfoldetsom vi ønsker å få fram, sier Line Sæthre Blomstrand.

Forslag til Årets Bedrift og Årets Gründer kan sendes til Våganavisa enten via sms til nr 907 47603, i en epost til [email protected] eller via en melding på Våganavisas Facebookside. 

TIDLIGERE NOMINERTE OG VINNERE:
Årets Bedrift har vært kåret siden 2007, og disse bedriftene har vært nominert til prisen:

2018: VIC Svolvær, Hibotech AS, Spar Storøya. Vinner: Spar Storøya

2017: Lofoten Hydraulikk AS, DSN Entreprenør AS, Lofotkaia AS. Vinner: DSN Entreprenør AS.

2016: Cetho Eiendom AS, SALT AS, NESO AS. Vinner: NESO AS

2015: Fiskekrogen AS, Byggesystemer Lofoten AS, Kringla AS. Vinner: Kringla AS

2014: B&E, Saga Fisk AS, Møbelringen AS. Vinner: B&E

2013: Thors Varetransport AS, XXLofoten, Willassen sr. Vinner: XXLofoten

2012: Lofoten Sveiseindustri AS, Gerds blomster, Bil i Nord. Vinner: Bil i Nord

2011: Gerhard Svenning AS, Førjulseventyret, Lorentzen Hydraulikk AS. Vinner: Førjulseventyret

2010: Skarvik AS, Kringla AS , E. Nilssen Bygg AS. Vinner: Skarvik AS

2009: Ellingsen Seafood, Bacalao, B&E. Vinner: Ellingsen Seafood

2008: Svinøya Rorbuer, Svolvær Fiskeprodukter, Spar Storøya. Vinner: Svinøya Rorbuer

2007: XXLofoten, Nordic last og buss, Eurosko. Vinner: Nordic last og buss