Hverdagslig, men mirakuløst

Skrevet av Trine Sivertsen
23.04.2021 05:00 - OPPDATERT 23.04.2021 13:02

Neste helg huser Lofoten Kulturhus showet «Etter Leggetid», et show om småbarnslivet, på godt og vondt.

Sindre Myrbostad er oppvokst i Bodø og har bakgrunn fra jazz, rock og klassisk musikk.  Til vanlig spiller han i klavertrioen Ensemble Blå. Bandet «Etter Leggetid» kom til da Myrbostad gjorde sin entré i småbarnslivet.

− Jeg var vant til en hverdag som musiker med øving og spilling hele dagen. Så kom det barn, og det ble ikke lenger tid til like mye kunstneriske ting, forteller Myrbostad til Våganavisa.

HVERDAGSLIG MEN LIKEVEL ET MIRAKEL
Men som distriktsmusiker gjorde han noen prosjekter på skoler, hvor han pakket inn komplisert musikk på en måte barn kunne forstå. Dette gjennom blant annet skuespill og humor. 

− Og tanken slo meg, dette må man da kunne gjøre for voksne også?

Musikeren konkluderte med at i riktig innpakning, med musikk kombinert med morsomme anekdoter, standup-aktige mellomtekster, om alt fra graviditet, småbarnsmagi, opplevelsen av å bli foreldre, og generelt de tingene som er hverdagslige for mennesker, men likevel er et mirakel for den enkelte.

− Det blir litt om det å møte seg selv i døra, som man gjør hele tiden. Det er allment, enten man er forelder eller kjæreste, eller om man er eller har vært småbarnsforeldre. Mye av det kan man le av, og det meste er gjenkjennelig. 

TREFFER EN BRED MÅLGRUPPE
Med seg på dette har han Rune Nilsen på gitar, Håkon Kristiansen på trommer og Rasmus Johansen på bass. Samtlige har sine erfaringer med småbarnslivet, og Myrbostad forteller at det også blir vinklet fra nettopp det å være mann i denne livssituasjonen. 

− Jeg opplever at publikum både i midten av tjueårene og opp til pensjonistalder blir truffet av showet, forteller han.

Og musikerens beskjed til publikum i Vågan?

[annonse]
− Det er jo et unikt publikum, ler han.

− Nei, men jeg håper å se folk, det er veldig artig å spille for folk, så kom på konsert!